Islantiin matkustaessa on otettava huomioon, että lompakkoon tulee varata enemmän rahaa kuin McCoyn Andyllä. Kolkyt donaa paikallista valuuttaa ei yksinkertaisesti riitä juuri mihinkään. Hintataso on siis kova, josta esimerkkinä normi oluttuopillisesta huudetaan noin kymmentä euroa.
Olutkulttuuri on Islannissa muihin Euroopan maihin
verrattuna kovin alkukantaisissa lähtötelineissä, mutta starttipistoolin laukaus
on toki jo lähettänyt pioneerejä pitkänmatkan juoksulle ja ensimmäiset askeleet
ovatkin sujuneet suhteellisen rivakasti. Oluen suhteen Islannissa vallitsi
kieltolaki vielä vuoteen 1989 asti, jota ennen Brennivínin menekki oli jopa nykypäivääkin suurempi. Ennen tätä alkoholittomasta oluesta länträttiin väkevämpää mm. vodkan avulla. Kieltolain murtuessa Islannissa myytiin ensimmäisenä päivänä n. puoli litraa olutta per capita. Nykypäivän alkoholilakien hullunkurisuuksista ja vierailusta pienpanimossa voi lukea aikaisemmasta postauksestani.
Pääkaupungin ulkopuolelta artesaanioluen löytäminen
ravintolan repertuaarista voi olla haastavaa, mutta Reykjavikissä valikoimaa löytyy
monesta kuppilasta. Käymisen arvoinen tai periaatteessa pakollinen kolmikko on
niin kutsuttu ”Craft Bar Trinity”. Lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan
sijaitsevat oluthuoneet tarjoavat asiakkailleen erilaisia makumaailmoja.
Mikkeller & Friends on eittämättä Reykjavikissä paikka, josta saa laaduikkaimmat
oluet. Luonnollisesti tanskalaisiin panimoihin erikoistuneesta vinttikapakasta
löytyy laajavalikoima hanaoluita. Mikkellerin ja To Ølin lisäksi tarjolla oli Omnipolloa,
BrewDogia, Berliinin Stonea ja Foundersia. Paikallisten oluiden hana rajoittui
yhteen Souriin. Paikan baarimikko oli erittäin palvelualtis maistattamaan
hanatuotteita läpi. Baarin alakerrasta
löytyy ravintola, josta voi tilata ruokaa sekä drinkkejä. Juomia sekä ruokia
voi kuljettaa kerroksesta toiseen eniten miellyttävälle nautiskelualueelle.
Pieni lasillinen hanaolutta maksoi noin 900 ISK.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti