Joulun jälkeen ainakin yksi googlatuimmista asioista on mitä tehdä kinkun jämillä ja ainoa oikea vastaus siihen on hernekeitto. Meidän joulupöydässämme on lihan sijasta runsaasti kalaa. Tällä kertaa kylmäsavustettua lohta jäi jonkin verran yli, eikä tuota voi kovin kauaa jääkaapissakaan enää muhituttaa, joten pastan tekeminen häämöitti horisontissa. Tavallisemmin kyseisessä ruokalajissa käyttäisin valkoviiniä, mutta tässä reseptissä korvasin vineton Kimito Brewingin Rhubarb Sour Saisonilla. Valmistusaika n. 10 minuuttia.
Ainekset:
Kylmäsavulohta
Punaista paprikaa
Sipulia
Kermaa
Tuorepastaa
Rhubarb Sour Saisonia
Sitruunamehua
Vehnäjauhoja
Pippuria
Suolaa
Tilliä
1. Pilko kylmäsavulohi ja marinoi se sitruunamehulla. Rouhi joukkoon suolaa ja pippuria.
2. Pilko sipuli sekä paprika pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne hennosti voissa.
3. Heitä tuorepasta kiehuvaan veteen. Keitä kolme minuuttia.
3. Heitä tuorepasta kiehuvaan veteen. Keitä kolme minuuttia.
4. Lisää kylmäsavulohen siivut pannulle ja pyöräytä pikaisesti kohtaan viisi.
5. Lorauta joukkoon sopivasti Kimito Brewingin Rhubarb sour saisonia.
6. Kaada heti perään pannulle kerma, johon olet sekoittanut jo aiemmin knaapullisen jauhoja. Sekoita ja kiehauta.
7. Valuta tuorepasta ja lisää se paistinpannulle. Nostele kevyesti kastike ja pasta sekaisin. Kruunaa tillillä ja pippurilla. Tarjoile ja nauti heti.