Keikysivut

17.1.2012

Sinebrychoff Musta Hevonen Vaalea/Tumma Lager 4,0% KERAVA
Historian havinaa isolla H:lla, mutta tuoksina jää valitettavasti etikettiosastolle.
Ravintola Buena Vista laittoi aikoinaan sitä oikeaa Mustaa hevosta suoraan hanasta, mutta tässä ollaan nyt jossain aivan muilla niityillä.
Vaaleaori on myös sävyltään vaalea. Vaahtoa ensin on ja sitten ei. Sama sääntö pätee pilkulliseen pitsiin. Tuoksussa on metallista makeutta. Maku eroaa perus keravalaisesta - ja miten? No jälkimaussa on aistittavissa pientä diasetyyliä, mutta, mutta. Tummassa versiossa värimaailma on lainattu coca-colalta ja vaahtoa/pitsiä ei ole juuri laisinkaan. Tuoksussa on kahvista siirappiutta. Maussa erilaisin aromein on saatu aikaan jotain alkuperäiseen viittaavaa. Keinotekoisen rukiinen mallas on ripauksen makea ja paahteinen. Karamellista settiä.
Suurempi pyhäinhäväistys kuin moai-patsaan korvan varastaminen konsanaan.
Vaalea 50
Tumma 55

"Musta Hevonen on alun perin Porin Oluen tuotemerkki 1970-luvulta. Sen kehitti panimomestari Georg Orlow. Mustaa Hevosta varten kehitettiin ihan oma, tavallista vaaleampi mallas. Tuohon aikaan maltaat olivat yleensä tummempia kuin nyt. Musta Hevonen teki toisen tulemisensa 1997. Vuonna 2003 Ruokakesko valmistutti sitä Sinebrychoffilla ns. halpisoluena." -Kari Ylänne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti