Keikysivut

4.4.2012

Hartwall 1836 Classic Gourmet Vaalea Ruokaolut 4,6% / Lapin Kulta Arctic Malt Pils 4,6% LAHTI

Nämä kaksi olutta ovat vertailussa keskustelupalstoilla aiheutuneen kiivaan keskustelun tuloksena.
Kyseessä olevien pilsnereiden strategiset luvut ovat nimittäin identtiset ja mikä "huolestuttavinta" tuotteet ovat lähtöisin samasta panimosta.
Ulkoisesti Arctic näyttäisi olevan astetta hapokkaampi, kun taas Gourmet väriltään hieman syvempi.
Suurin ero on selkeästi vaahdossa ja siitä muodostuvassa pitsissä. Gourmettiin vaahto, eikä sitä kautta pitsiä juurikaan muodostu, kun taas Arctic nostattaa mukavan oloisen vaahtokukan ja suorastaan pröystäilee tiiviillä ja seittimäisellä pitsillään.
Myös tuoksussa Arctic vetää pidemmän korren, vaikka antaakin ilmi metallisia piirteitään. Iso G sensijaan on hyvin hajuton ja vetinen. Maku komppaa kaikkea edellä mainittua. Gourmet maistuu lähinnä tunkkaiselta ja pahviselta, kun taas Arctic on hapokkaan kirpeä ja viljaisa. Gourmeessa jälkimaku on aavistuksen diasetyylinen, mikä Arcticissa tuntuu sitruunaisena raikkautena. Erävoitot siis Arcticille aika lailla 6-0. Ja keskustelupalstoille sanottakoon (oma mielipiteeni), että kyseessä ei missään tapauksessa ole sama olut, vaikka speksit näin antavatkin olettaa.
Lisäksi täytyy antaa kaikki mahdolliset propsit Lapparin kotisivuille, joilta selviää kyseisen tölkin alkuperä viljelijöineen ja puintipäivineen yms. Todellista mahtavuutta!
Gourmet 40
Arctic 63

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti