Keikysivut

28.1.2013

Hartwall Foster's Lager 4,5% LAHTI

Foster´sin veljekset (New York) kävivät perustamassa panimon Australiaan 1886 ja poistuivat heti seuraavana vuonna maasta. Veni, vidi, vici.
Vuonna 2003 kengurukaljaa alettiin maahantuomaan myös Suomeen, eikä aikaakaan, kun skotit (Scottish & Newcastle) ostivat yksinoikeudet brändiin Euroopan osalta 680 miljoonalla dollarilla ja Hartwall alkoi tuottaa juomaa janoisille suomalaisille lisenssin alla. Humala ja hiiva velvoitettiin tuomaan Lahteen Australiasta. Jotain kuitenkin tapahtui ja tuntui, että tuote muuttui. Kotimaisissa ravintoloissa saatavana on myös Ranskassa pullotettua F:sia.
Ulkonäkö on peruslagerinen, eikä voi olla assosioimatta Suomalaiseen populäärimusiikkitapahtumaan, joita ko. brändi tällä hetkellä hyvin pitkälti hallitsee. Viimeisimpänä valloituksena tyylitietoisten pääkaupunkilaisten skumppajuhla Flow. Ilmeisesti hipsterikansa ei ole niin tarkkaa mitä oluen suhteen tulee.
Sienimäinen vaahto muuttuu laskeutuessaan marenkikakkuiseksi saarekkeeksi, josta joku on käynyt maistamassa sormellisen. Tiivis pitsi muistuttaa perhosentoukan koteloa. Tuoksu on maissisen maltainen ja tunkkaisen pahvinen. Maku komppaa Karjalaa pienellä hunajaisuudella ja sitruunaisella raikkaudella. Ovat ne tätäkin keksineet tehdä lemontwist-versiolla?! Ed. mainittua ei kuitenkaan ole tietääkseni näkynyt Suomessa. Summa summarum, sopii joukkoon Karjala, Koff ja mitä niitä nyt on, mitä lätkämatsin tauolla myydään.
37

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti