Keikysivut

30.10.2013

Pyynikin Käsityöläispanimo Simo Vehnäolut 4,5% TAMPERE


Pitkällisen etsinnän jälkeen löysin PKP:n tuotteita maitokaupanhyllyltä. Saatavuus kaupoissa keskittyy vielä tällä hetkellä pääasiassa Tampereen ja Porin ympäristöön, mutta laajentuminen on selvästi käsillä. Ensikosketuksen kyseiseen tuotteeseen sain kesällä Helsingin SOPP:issa, missä panimon Grand Old Man Tuomas Pere tarjosi Simosiivut. Kyseessä taisi olla tuolloin vahvempi 5,2% versio ja muovituoppi. Oikein herkullinen ensipuraisu.
Oluen väri on 101:n karaatin sulaa kultaa samealla tahmaisuudella siivitettynä. Vaahto noudattaa vehnäisten oppikirjaa kiitettävästi. Alkujaan reilun kolmen sormen mittainen kruunu muuttuu pysyväksi 1/4 sormeksi ja jättää jälkeensä valuen katoavaa vaatimatonta pitsiä. Tuoksu on aavistuksen savuinen ja hedelmäisen banaaninen. Kyseessä on selkeästi sellainen vasta laivaan lastattu raaka hedelmä, joka odottaa rapakon ylittämistä ja kypsymistä. Päällimmäisenä sieraimissa polttelee taikinainen, ehkä hyppysellisen ylikäynyt hiiva. Maussa on metsäistä alkuasukastunnelmaa raparperisella humaloinnilla ja mausteisella hefesyydellä höystettynä. Jälkimaussa sitruunaisuus ja hiiva dominoivat poskipäissä jättäen suuhun hyvin alhaisen pH-arvon tunteen.
Etikettiin sopisi maun puolesta paremmin panimon maahis/metsänhenkiolento-teema, kuin maisteri Frangenin kasvot. Summa summarum kyseessä on pärstäkertoimen mukaisen persoonallinen ja selkärankainen suomalainen micropanimohefe. Suosittelen ostamaan sieltä mistä sitä saa.
80

Lopuksi oluensuojelijan ajatuksia Simon julkistamistilaisuudesta:
http://m.youtube.com/watch?v=F66zmnKBvTY&feature=youtu.be&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DF66zmnKBvTY%26feature%3Dyoutu.be

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti