Keikysivut

23.12.2013

Pyynikin Käsityöläispanimon Pikkuportteri 4,2% Jouluportteri 6,7% Vahvaportteri 7,5% TAMPERE

Pyynikin kolme tuoretta porttoa lasissa. Värimaailmaltaan eroja ei juurikaan ole, paitsi pienimmän kaverin vaahto on selkeästi vaaleampaa, kuin toisten. Tuoksut liitelevät suklaisesta kahvista mäntypaneloituihin kabinettihuoneisiin saakka. JouluP paljastaa itsensä mausteisella aromilla, jossa olen havaisevinani kardemummaa ja siirappia. Maitokauppavahvuinen nousee esiin prosenttejensa mukaisesti liukkaalla helppoudellaan, kun taas Alkon hyllytavara maistuu yrttisen salmiakkiselta ja notkean palaneelta. Turpeisen tehokas.
Näistä kolmesta Jul on sesonkiin nojaten selkeästi maistuvin, mutta ympärivuotiseen käyttöön valitsisin Vahvan.
Pikkuportterin seuraavaa erää on aavistukseltaan viilattu ja höylätty, joten jäämme odottamaan, vaikka toimivalta tuntuu tämäinenkin kappale.
Pikkuportteri 80
Jouluportteri 89
Vahvaportteri 89

2 kommenttia:

 1. Joulupukki oli yllättäen tuonut aatosta kolme viikkoa myöhässä samaisen trion. Tällä kertaa ne eivät olleet kuusen allan vaan oikeutetusti jääkaapissa. Nöyrästi tästä kiittäen, arvostelen nämä pyynikit yksi kerrallaan.

  Taustalla soi VoF/Tähkän polte ja lasissa Pyynikin pikkuportteri. Tähkän jo lähtökohtaisesti plassu polte ei jaksa toimia porttterin kanssa edes ensimmäisen suutuntuman ajan. Sen sijaan tumma 'pikku' yllättää tummuudellaan. Juoman läpi ei näe edes valoa vasten. Lähtötilanne antaa odottaa varsin synkkää makuharmoniaa, mutta pikkuportteri onkin suklainen, katajainen ja hieman toffeinen jopa hieman guinnesmäinen, olematta kuitenkaan lähellekään niin vetinen. Tumma Aretha Franklinin tummuinen suositus. 82

  Tuke

  VastaaPoista
 2. Kaljaa, glögiä, kaljaa, glökikaljaa eikun jouluportteria. Nuuhkaisu lasiin riittää jo herättämään mielenkiinnon, notta mitäs tässä nyt oikein maistellaan. Tämä on ihan hyvää, omituinen makeus hämää ja vaahdon olemattomuus vaivaa. Glögimäinen tuulahdus ärsyttää. Pakettina makuilotulitus mutta vaikea perustella ajanvieteparia tälle. 77


  Tuke

  VastaaPoista