Keikysivut

6.12.2014

Pyynikin Käsityöläispanimo Kataja 1.086 Sahti

Pyynikin Kataja Sahtia tuli maistettua ensimmäisen kerran vuoden 2013 SOPPissa. Nyt samaa tavaraa saa tilattua kotiovelle asti. Lyhyen matkan Tesomalta Tallinnaan ja Siljalla Suomeen tarjoaa Papabeers.
Vuoden alussa jo perinteisesti Alkosta saatavilla olleesta Käsityöläisolut-setistä löytyi tästä Kataja Sahdista hiottu muunnelma Presidenttisahti. Molemmat versiot ovat säilyvyyden kannalta pioneereja. Oman tietämykseni mukaan ainoat huoneenlämmössä säilyvät sahdit. Kiitos tahdit annettakoon biokemian opiskelijoille.
1.086 on Pressaan verrattuna haaleampi ja kuparisempi. Pullonpohjahiivat lasiin heittämällä muistikuvien varaiset ulkoiset erot pienenevät ja väri muuttuu aavistuksen kuraisemmaksi. Vahvasti sahtinen tuoksu pitää sisällään makean banaanista eteerisyyttä ja hiivaisen hedelmäistä heinälatoisuutta. Suutuntuma on luonnonläheisen havuinen ja öljyisen liuotemainen. Mandariinisen mansikkainen kokonaisuus helähtää huulilla kuin Helinän keijupöly Kapteeni Koukun kajuutassa. Sahti on sahti. Toimii näköjään erinomaisesti myös pekonitaatelien seurana.
88Ei kommentteja:

Lähetä kommentti