Keikysivut

16.6.2015

Guinness Punk Pale Ale Black and Tan / Half and Half

Guinness on kaunista, mutta kyseisen stoutin käyttäminen olutmixerinä...omaa luokkaansa.
Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja tässä tapauksessa kasausohjetta. Puhutaanpa sitten Black and Tanista tai Half and Halfista, niin rakennuspalikat eroavat riippuen siitä missä päin maailmaa baarimikko on kannuksensa ansainnut. Half and Half termin tuntee kyyppareiden lisäksi niin kokit kuin kurtisaanitkin.
Perinteisesti Guinnessin parina toimii ale/lager. Tällä kertaa irlantilaisen ikonin pariksi arvoutui uuden ajan legenda naapurimaasta Skotlannista, Brewdogin Punk Pale Ale.

Beer cocktailin kaatoprosessi on hyvin yksinkertainen. Ensin vaaleampi neste pohjalle, jonka perään musta olut kaadetaan esim. ylösalaisin käännetyn lusikan avulla rauhallisesti päälle. Valmis.

Juomakokemuksena tämä kyseessä oleva Half and Half on käytännössä ensin kupillinen Guinnessia ja perään lasillinen APAa. Ainutlaatuista on kuitenkin se rajavaihe, jolloin kaksi olutta kohtaavat toisensa. Legendaarinen stout alkaa pikku hiljaa saada humalaa alleen ja Punkki starttailee konettaan. Tähän asti iso G on myös pitänyt visusti Brewdogin humalat liekassaan, mutta nämäkin aromit alkavat lähestyä. Musta olut antaa vaalealle tilaa ja viimeiset kaksi desiä säilyttää fifty-fifty asetelman loppuun asti. Loppujen lopuksi juon kuitenkin mieluiten Guinnessin Guinnessinä ja Punk APAn punk APAna, mutta onhan tämä mukavaa vaihtelua ja hemmetin hyvännäköistä. Oiva beer cocktail tarjottavaksi niille vähän paremmille vieraille. Lasina voi käyttää esimerkiksi ohutta ja korkeaa drinkkikuppia tai miksei tästä voisi väsätä pikkuveljensä Hot Shotin tapaan myös pienempiä pohjanmaan kautta hujautettavia annoksia. Bottoms up!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti