Keikysivut

27.11.2015

Black Friday Special: Mallaskosken Panimon Black -series: Black Pils 5,5% & Black IPA 6,5%


Mallaskosken Black -series yhdistää panimoteollisuuden ja kymmenen ruokalajin illallisen kuin DIN-liitin. Aidon laadukkaasti ja kauniin retrosti. Sarjan tavoitteena on tehdä "kaikista" oluttyyleistä mustia. Ei pöllömpi ajatus. Kuluvan vuoden keväällä lanseerattiin sarjan kaksi ensimmäistä olutta; Black Pils ja Black IPA, jotka ovat tällä hetkellä saatavilla Alkon tilausvalikoiman kautta lestihintaan 3,48€. Tuotteet löytyvät myös Viron puolelta kaikista hyvin varustetuista marketeista.
Odottelin pimeyden saapuvan myös pohjoiseen ilmastoomme ja nyt näyttää siltä, että rapakon takaa tutuksi tullut Black Friday on rantautunut myös Suomeen. Toisaalta huomautettakoon, että edelläkävijänä Raumalla lanseerattiin Pikimust Perjanda jo viime viikolla. No, veronpalautuspäivä lähestyy lähestymistään, joten allekirjoittaneenkin tilinauha tosiaan alkaa pikkuhiljaa vaihtamaan väriä punaisesta mustaan. Sen enempää tekosyitä en tarvitse, mutta muistutetaan nyt varmuudeksi vielä pienpanimoperjantaistakin. Korkit irti.



Colajuomaisen musta väri on luonnollisesti maltaisen luomua ilman väriaineita. BIPAn sitruksisen mustaherukkainen tuoksu ei pääse samaan viettelyasteeseen BPilsin paahteiseen moccaisuuteen verrattuna, jossa tuore Halvan maukas näyttelee pääosaa. Kahvinen suklaisuus pitää BPilssiä otteessaan, kun samaan aikaan BIPA sortuu samettiseen sisärenkaisuuteen. Kumpikin toimii hyvin, mutta Pilssiksi nimetty luiskahtaa erinomaisen puolelle. Siirappisen rukiinen ja miedosti yrttinen jälkimaku kruunaa nautinnon. BIPAn vaniljainen tuhkaisuus soi toki sieraimissa  kuin porilaisten marssi, mutta ei pärjää nyt jo schwarzbieriksi taipuvan mustan pilsnerin mahdille. Enemmän kuin yllättävää, mutta vasen vie voiton viskositeetin voimalla. Kummassakin saisi olla aavistuksen enemmän potkua ja kongi kajahtaisi vieläkin notkeammin.

BIPA 83
BPils 89


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti