Keikysivut

29.1.2016

Humalove Brewing Black Moo 4,5% HELSINKI/MALMGÅRD

5,90€
"MY MILKSTOUT BRINGS ALL THE BOYS TO MY YARD, AND THEY'RE LIKE, IT'S BETTER THAN YOURS."

Muun muassa edeltävän sloganin julistuksen takana on helsinkiläinen mustalaispanimo Humalove. Ensimmäisen rakkautensa Atomin kanssa panneen Humaloven aikaisempia keitoksia on valmistunut Pyynikillä, Õllenautilla ja Hopping Brewstersilla. Uusin kauppavahvuinen musta nauta tehtiin yhteistyössä Malmgårdin panimon kanssa. Black Moolla on usean iskulauseen lisäksi myös oma twitter-profiili.


 "YOU´RE AWESOME. HAVE A BEER!"

Neste on colan mustaa, jonka aromeita suojelee vain hyvin vieno Kalaharin hiekkainen ja uimarenkaan muotoinen vaahtokerros. Tämäkin katoaa nopeasti päästäen maitokahvisen laktoosin tuoksun leijumaan kohti kattoa. Aromikkuus on vaimea, mutta miellyttävä. Suutuntuma jatkaa suoraan siitä mihin tuoksu jätti viimeisen pihlajanmarjansa. Kahvin paahteisuus puristaa aluksi lempeällä otteella, mutta loppua kohden Mocca Masterin kaula saa tuntea Xenia Onatoppin reisiin verrattavan rutistuksen voiman. Latten (tuplamaidolla) paahteisuuden dominoidessa muita speksejä on jopa vaikea saavuttaa. Jälkimaku on turhan makea ja oluen nauttiminen aiheuttaa enemmänkin janon tunnetta kuin sen tyydytystä. Annoskoko on tällä kertaa itselleni turhan suuri ja tämä johtuu juurikin edellä mainitusta siirappisuudesta. Kahvinen ja imelä kokonaisuus hyvällä pohjalla.
Lehmät juovat vettä, vasikat maitoa.
73

Loppuun lyhyt vertailu Hiisin Hippaan. Jyväskyläläisen makeus ei sokaise BM:n lailla, mutta omaa kasvishernekeittoisen sivumaun. Hippa on helpommin juotavissa, koska ei ole niin tunkkaisen imelä kuin Moo. Näiden kahden erinomaisen panimon maitokauppamilkstoutit kertovat selkeästi, että tyylilaji ei sovellu prosenttipirtaamme. Lisää löylyä ja molemmat saattelisivat sielun sifonkiseen salonkiin.


"GODDAMN, THAT´S PRETTY FUCKING GOOD MILKSTOUT. TOLD YOU.
I DON´T KNOW IF IT´S WORTH FIVE DOLLARS,
BUT IT´S PRETTY FUCKING GOOD."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti