Keikysivut

22.7.2016

Mallaskosken Summer WIPA 6,8% ja Rainy Summer Wheat Lager 4,7%


Olutfestivaalien synkkyyden väliraikastajana tuli kokeiltua Helsingissä Mallaskosken Rainy Summeria ja niin ikään Tallinnassa välikaljana toimi samaisen panimon Wheat IPA. Ainakin tähän tarkoitukseen imperial stoutien ja barley winejen keskellä kumpainenkin olut teki tehtävänsä erinomaisesti kummallakin puolella lahtea. Tosin Tallinnassa WIPA jätti toivomisen varaa raikkauden suhteen, mutta sopivan kevyeltä ko. olut tuntui tuona koleana kevätiltana. Sateista Summeria sen sijaan olisi voinut nauttia useammankin hananlaskun verran. Alkovahvuisen tyylilajina on siis WIPA eli vehnäIPA, mutta etiketissä mainitaan pienemmällä präntillä myös Rainy Summerin tapaan termi "Wheat lager", joten kumpaa pullon sisältö lopulta vastaa?


WIPAn ulkoinen olemus on meripihkaisen kirkas ja samettisen esirippuisesti vaahtoava. Aprikoosisesti ananaksinen ja plastiikkisesti pihkainen tuoksu ei varsinaisesti houkuttele. Tunkkaisuuttakin on aistittavissa. Maussa maltaisuus muokkaa makeaa muovia mielensä mukaan Mallaskoskelle maistuvaan metkaan. Hedelmäinen humalointi pelastaa jonkin matkaa, mutta ei riitä loppuun asti. Yksinään juotuna lopputulos oli pienoinen pettymys festarihanamuistojen jälkeen. Kokonaisuus on epäpuhtaan oloinen, eikä tyylilajista saa kiinni. Wheat IPA jättää kuitenkin kädenväännössä Wheat lagerin saunan taakse. Olisihan tämänkin suodattamatta kuitenkin voinut jättää?
75


Rainy Summer on isoveljeään aavistuksen vaaleampi ja kultaisempi sekä vaahtoaa selkeästi runsaammin. Vaahdon, että sen jättämän pitsin koostumus on suuri kuplaisempi ja paksumpi. Tuoksu on Mallaskoskisesti mustaherukkainen ja Maltaisesti mangoinen. Suutuntuma virkistää hapokkaalla twistillä koko kehon jättäen jälkeensä sitrushedelmäisen tropiikin taikaa. Vehnä tulee maussa positiivisesti esille toisin kuin WIPAssa. Kokonaisuus on ruohoisen kuiva ja trooppisen freshi virvoituskylpy, joka sopii täydellisesti Suomen sateiseen kesään, mutta vielä paremmin siihen yhteen aurinkoiseen päivään, joka sinunkin lomasi aikana saattaa vielä koittaa. Suvitunnelma ei ainakaan tällä droppaa.
90

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti