Keikysivut

28.7.2017

Aikuisten HopLop - SOPP 2017


"Epää, isi on ollu HopLopissa!" totesi tyttäreni nähdessään oranssin SOPP-rannekkeeni. Eipä tuota voinut käydä kieltämäänkään. Kaikkiin laitteisiin! Täähän on tosiaan tällanen aikuisten HopLop. Onhan täällä nyt kaikkea enemmän. Hoppia ainakin? Huvipuistossa tällä kertaa paljolti kansainvälisessä seurassa liikkuen nautitun sahdin määrä kasvoi expotentiaalisesti. Sahti kiinnostaa varsinkin ulkomaalaisia oluen asiantuntijoita/ammattilaisia ja syystä, eikä tätä perinnejalojuomaa Rautatientorilta puuttunut. OlutPrykiRaum, Pihtla Olleköök ja Lammin Sahti luonnollisesti, mutta myös Suomenlinnan pisteeltä löytyi rajattu erä isoa ässää!


Viime vuonna kyllästyin kyseisten festivaalien ahtauteen, mutta tänä vuonna Rautatientoria oli onnistuttu jollain ihmeen tapaa venyttämään uusiin mittoihin. Vaikka väki lisääntyi lisääntymistään iltaa kohden, niin happi ei omassa henkilökohtaisessa kuplassani päässyt sammumaan. Ruokapuolellakin oli selvästi kunnostauduttu. Teeman mukaisien ravitsemuskojujen joukkoon oli tullut mm. lappeenrantalainen lihistiski, joka ainakin itseäni lämmitti kovasti. Aitoa Vetyä ei voita mikään muu kuin Atomi!


Kokonaisuutta katsastellen voisin sanoa, että Suuret Oluet Pienet Panimot nousi tänä vuonna takaisin sinne mistä on tullutkin eli Suomen olutfestivaalien korkeimmalle podiumille. Bändiosasto sen puoleen on SOPPissa ollut aina enemmän kuin kunnossa, mutta en ole liiemmin festivaalien myöhäisilloissa jaksanut keikkua. Tällä kertaa kuitenkin oli pakko tsiigaa SF-Bluesin tahdit, eikä tarvinnut pettyä. Timanttisen tiukka taiteilijakopla! Pakko antaa järjestävälle taholle kiitokset ja niistä ansaitusti suurimmat festivaalien isännälle Pekkä Kääriäiselle.

Festivaali houkutteli jälleen oluenystäviä yhteen.

Touhuthan jatkuvat torilla vielä sunnuntaihin saakka, joten laitetaan viimeiset tärpit tuohon:

- Ruosniemen panimo: Sourniemen Erikoishapan
Päivittäin vaihtuva Berliner Weisse suoraan real ale-caskista.

- Panimo Hiisi: Itse
Edelleen tämän kesän kovimpia soureja.

- Donut Island: Andrea
Tämän kesän kovin sour.

- Pyynikin Käsityöläispanimo: Bourbon Barrel Aged Imperial Stout
Jos nyt joku ei vielä ole tätä kokenut, niin sukella ihmeessä bourboniseen pilveen.

- Mufloni: Kirsikka IS a New Smoke
Nimi kertoo sen mitä pitääkin.

- Maistila: Kaikki tummat

- Sonnisaari: Humalaja IPA
Ei turhia kehuja ole tähän suuntaan satanut. Kokeile myös Mälliä ja Mölyöljyä!

- Takatalo & Tompuri Brewery: Kaski Kylmäsavulager ja Pils
Puhdasta pilssiä saati lageria saa usein etsiä, mutta ei kannata kuitenkaan mennä Vironlahtea kauemmaksi.

- Fat Lizard: Mango Monitor
Siinä sulle mango ja IPA!

- Bryggeri Helsinki: Sällskapet Ölarne Tjugo Kellerbier
Saksalaistyyppinen kellarilager

Malmgårdin Panimo: X-Porter Whisky edition
Yhdestä Suomen parhaimmasta portterista tehty viskinen tuunaus.

- Kaikki sahdit!

Viimeinen ehtoollinen
Itselläni pääpaino suuntautui keskiviikko ja torstai aamupäivinä Suomen Paras Olut kilpailun tuomarointiin. Kilpailun tulokset julkistetaan keskiviikkona 2.8. Rautatientorilla pidettävässä gaalassa. Tämän jälkeen vielä tarkempaa raporttia aiheesta. Kippis!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti