Keikysivut

4.3.2019

Damn Good Cherry Pie


Saavumme rähjäisen oloisen tehdashallin pihaan, jonka ainoa väripilkku on juuri pihaan ajamamme Kimito Brewingin pakettiauto tai tarkemminkin sen kylkiteippaukset. Kaurismäkeläisestä atmosfääristä siirrymme toiseen. Lukitun oven takaa paljastuu työmaa. Äänten kaikuessa kylmän hallin seinältä toiselle kvartsin sekä graniitin voi aistia niin ilmassa kuin ihollakin. Mielikuvitus mutisee maltaisen makeasti; tähän tilaan saadaan vielä panimo.


Kimito Brewingin vanhat tilat alkoivat käydä ahtaiksi, mutta Kemiön saarelta löytyi uutta lääniä valloitettavaksi. Kaksi kuukautta ensimmäisistä kuvista ja "pienen pintaremontin" jälkeen entiseen Suomen Sokerin tehdashalliin siirrettiin panimon koko kalusto, sekä luonnollisesti jotain uutta. Vaikka uusien tilojen myötä tankkien väliin mahtuu hieman muutakin kuin jakoavain, niin mitään eksponentiaalista tuotannon kasvua ei kuitenkaan olla havittelemassa. Pari uutta tankkia kuitenkin löysi uuden kodin ja tilaa piisaisi vaikkapa sirolle tynnyrikypsyttelylle. Kiinteistössä riittää nimittäin nyt provinssia joka suuntaan. Neliöitä vanhaan tilaan verrattuna on jopa kuusinkertaisesti, eikä kattokaan tule aivan heti vastaan.


Kaurismäkeläisestä uuden panimon ilmapiiristä siirrytään omiin kotioloihin ja lasissa olevan imperial stoutin mukana hienokseltaan Lynchimpään tunnelmaan. Kimiton ja Hiisin collaboraation nimestä, Damn Good Cherry Pie, assosioituu väkisin agentti Cooperin lausahdukset Twin Peaksin Double R Dinerin tiskillä. Olisikohan tässä muuten kyseessä Tatu Hiitolan viimeinen yhteistyöolut Hiisin saappaissa ennen lähtöä Tankerille?


Tammikuun neljäntenä päivänä pullotetun oluen tuoksu on paahteisen praliininen ja maltaisen mokkainen. Surrealistisen suunmyötäinen suutuntuma sipaisee kirsikkapiirasta taikinareunuksesta, vaikka kokonaisuus pysytteleekin enemmän perinteisemmän suklaakakun suunnalla. Jälkimaussa cherryn kone yskähtelee hieman voimakkaammin, mutta lakritsaisen luumuinen loppu sanelee lopputahdit. Selkäranka jää loppujen lopuksi aavistuksen ohkaiseksi, mutta laatutuote joka tapauksessa. Kellarin kolkkoutta kaipaavalle yksilölle sitä on annettava, joten otetaan toiset tyypit tästä muutaman vuoden jälkeen. Nyt kuitenkin odotellaan ensin mitä Kimito Brewingin uusista tiloista alkaa syntymään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti