Keikysivut

12.9.2019

KimitoKeiky 2019 voitto KeravalleKimitoKeikyn tuomarointi suoritettiin perinteisin menoin Kemiönsaaressa allekirjoittaneen blogistin sekä Kimito Brewingin heimopäällikön a.k.a. suurmestarin Jonas Sahlbergin voimin. Tällä kertaa kisassa  oli aavistuksen aiempia vuosia vähemmän oluita. Mukaan ilmoittautuneita oli kaikkiaan viisitoista, joista muutama taidonnäyte jäi matkan varrelle, eivätkä näin ollen päässeet edustamaan itseään tuomaripöytään saakka. Taso oli kaikesta huolimatta jälleen kerran huomattavan korkea. Oluiden maistelu on aina rankkaa puuhaa (ehkä not!), mutta jonkun se oli jälleen tehtävä. Kovasta tasosta huolimatta kilpailun mitalikolmikko nousi kisailijoiden joukosta esille melko nopeasti. Järjettömän puhtaita ja tyyliensä mukaisia bissejä. Kyllä meiltä löytyy kovia osaajia!


Vuoden 2019 KimitoKeiky podiumille nousivat Rouhe Brewingin New York Cheese Cake (1.sija), Wooden Pickle Brewingin Lagertha (2. sija) ja Teemu Laineen Mosaiikki IPA (3. sija).

New York Cheese Cake tullaan tekemään myöhemmin yhdessä reseptin luojan kanssa Kimito Brewingin laitteistolla tuhannen litran eränä. Lisäksi voittaja saa Panimonurkan 100€:n lahjakortin. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet palkitaan viime vuoden tapaan Panimonurkan lahjakorteilla arvoltaan 50€ ja 20€.

Voittajaolut on tyylinsä mukaisesti hazyä kuin Hudson Harlemissa. Trooppisen täyteläinen tuoksu viitoittaa tietä kohti ylikypsäisen persimonista suutuntumaa. Maku on silkkaa mañanaa Manhattanilla, maukasta ja mystisen modernia impressionismia, Digestive-keksin ratsastusta ananaksella kohti auringonlaskua. Jälkimaun juustokakkuisuus kuivaa kitalakea kuin keskikesä Keskuspuistoa. Nestemäinen ison omenan piiras ei päästä nukahtamaan ennen uutta aamuruskoa. New York Cheese Cake on huomisen kotioluen Monet.


Kolmatta kertaa KimitoKeikyyn osallistuneen Rouhe Brewingin takaa löytyy pitkän linjan kotiolutharrastaja Roope Komulainen, jonka oluet eivät edellisinäkään vuosina ole jääneet huomiotta. Ensimmäisenä vuonna Rouhe Brewingin Mocha Brown Alen matka ei aivan riittänyt finaaliin saakka, mutta viime vuonna New Generation Hazy löysi tiensä viiden parhaan oluen joukkoon ja tänä vuonna mätkähtikin sitten tilille koko kilpailun voitto.

"Olutta olen tehnyt noin 7 vuotta. Alkuun tilattiin siskon miehen kanssa netistä 25L laitteisto saksasta ja sitä ollaan paranneltu matkan varrella. 4 vuotta olen mäskännyt noilla kuvassa olevilla Home Depotin coolereilla ja viilennykset tapahtuu levyviilentimellä. Coolereihin olen rakennellut valepohjat ja kunnon hanat."Voittoisaa New York Cheese Cakea Komulainen kuvailee viritykseksi, josta ainakin kaverit ovat pitäneet, eikä sellaista ihan joka päivä tule vastaan.

"Aijai, toivoinkin että se olisi pärjännyt. Siistiä. Resepti lähti syntymään arviolta noin 4 vuotta sitten kun maistelin omnipollon villejä stoutteja missä oli vaahtokarkkia, rocky roadia ja milloin mitäkin. Omnipollot iski hyvin omiin makuhermoihin ja aloin miettimään ja googlettamaan että millä nuo erikoiset maut on tehty ja aloin testailemaan sitten makuja omissa oluissa. Yllätyksenä parhaiten toimi juustokakku aromi mitä käytin ensin pale alessa ja sitten neipassa. Oluiden toimivuutta olen paljon testannut kavereiden kustannuksella yhteisissä illanvietoissa ja kerännyt sieltä palautetta ja parannusehdotuksia."
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti