Keikysivut

11.7.2020

Jaarittelevaa adjektiivipöhnäilyä jo vuodesta 2010 - Keikyblogi 10 vuotta🍻🎉


Kymmenen vuotta sitten (11.7.2010) tähän blogiin postattiin ensimmäinen "olutarvio". Olin jo jonkin aikaa kerännyt muistiinpanoja pieneen mustaan vihkoseen maistamistani oluista ja halusin saada näitä mietteitä johonkin digitaaliseen muotoon. Hetken aikaa tämä blogi oli suljettuna vain omaan käyttööni, ja näin ajattelin sen myös pysyvän. Ulkoiset ominaisuudetkin sen jo kertovat. Niihin ei koskaan ole panostettu. Olin perustanut edellisenä vuonna 2009 Facebookkiin Keikyklubi-nimisen suljetun ryhmän, jossa ruodimme muutaman kaverini kanssa tuntemuksiamme maistamistamme oluista. Jossain vaiheessa aloin jakamaan blogini postauksia tälle kaveriporukalle. Lopulta päädyin muuttamaan blogin asetukset julkisiksi.


Keikyblogi viettää siis nyt kymppisynttäreitään, mutta Keikyklubin historia ulottuu aavistuksen pidemmälle. Ensi sysäykseksi voisin määritellä vuoden 2006 olutmaistelun ystäviemme luona Kotkassa. Isäntämme Jussi oli käynyt ostamassa paikallisesta saksalaislähtöisestä elintarvikepuodista kaikki tähän kyseiseen aikaan saatavilla olleet niin sanotut erikoisoluet. Maistelimme nämä läpi ja annoimme tuomiomme. Parhaaksi taisi nousta joku makea tumma tsekki ja jumbosijalle jäi brittiläinen Spitfire, jota myöhemmin olen pitänyt juuri tämän maistelun ansiosta jonkinlaisena oman olutharrastuneisuuteni kulmakivenä. Makuasioista ei voi kiistellä, koska ne kehittyvät. Parhaillaankin lasissani on kirjoitustunnelmaa alleviivatakseni Spitfireä, ja onhan tämä nyt klassisen maukas pubibitter, eikö?


Keikyklubi alkoi siis rakentumaan vuoden 2006 jälkeen. Harjakaisiin päästiin lopulta esikoistamme odottaessa vuonna 2009, kun vaimoni patisti minua aloittamaan jonkin uuden harrastuksen. Olin aina pitänyt lenkkeilyä hölmönä hommana, kunnes luin, että olutta ylistetään yhtenä parhaimmista palautumisjuomista. Eihän siinä kauaa mennyt, kun juoksin jo puolimaratoneja oluen kiilto silmissä ja bloggasin siinä sivussa minkä kerkesin. Onhan se harrastaminen mukavaa toimintaa.


Bloggaaminen on kehittänyt vuosien varrella oluttietämystäni, vaikken tällä saralla mikään asiantuntija olekaan. Matkan aikana olen tutustunut todella moniin oluen ammattilaisiin ja tämä on poikinut myös työtehtäviä oluen ympärillä. Näissä ympyröissä odotan innolla kaikkia tulevia kuvioita.
Viime vuoden loppu puolella blogiin kirjoittaminen alkoi yhtäkkiä kuihtua. Tämähän on kuluvan vuoden toinen postaus, joten hiljaiseksihan se on blogi vetäytynyt. Nähtäväksi jää, mitä tulevaisuudessa täällä tullaan näkemään. Keikyklubi alias sen sijaan halkoo yhä ilmakehää sosiaalisessa mediassa, joten käy tykkää 😀.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti