Vadelma lambic!
Eipähän ole tällaiseen tullut aikaisemmin törmättyä (Alkovahvuisena) ja pienen aiheeseen paneutumisen jälkeen odotukset alkavat olla kovin korkealla.
Boonin panimo kertoo käyttävänsä 200 grammaa vadelmia jokaista lambic litraa kohden, joten vadelmapitoisuus on 40%:n luokkaa.
Ulkonäöltään Framboise muistuttaa mummon mansikkamehua, joka tuoksusta päätellen on päässyt hieman käymään, mutta vain päivän pari. Hiivaahan lambiceihin ei lisätä, vaan vierremehu imee ilmasta ravinnokseen villihiivoja kuin silakka planktonia.
Vaahto on lähinnä valkokultainen reunus lasin ympärillä, joka jää kallistusvaiheessa lähes sata prosenttisesti pitsinauhaksi.
Maussa ei ole niinkään oletettua mansikkaa (ehkä vähän metsäversiota), vaan luvattua vadelmaa. Heti vatun jälkeen lisäisin pakkaan viinimarjat.
Jälkimaku on nahkea ja saa kurkun kuivumaan tosissaan.
83
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti