Keikysivut

18.8.2013

Höss Neuschwansteiner Das Echte Weissbier 4,7% SAKSA


Nyt kun Reinheitsgebotista a.k.a. puhtauslaista päästiin paasaamaan edellisen Xingun kohdalla, niin luonnollinen siirtymä on Privatbrauerei Höss der Hirschbräu, joka nimenomaan vannoo Reinheitsgebotin nimeen. Puhdasta olutta siis luvassa.
Panimon vehnä on vaalean kullankeltainen ja nostaa korkean, mutta lyhytkestoisen vaahdon laikukkaalla/valuvalla/vaatimattomalla pitsillä. Tuoksussa perustana on saksalainen hefe, mutta nöyrä ja olemassaoloaan anteeksi pyytävä kaksoispersoona pääsee valloilleen. Suutuntuma on kuin Planet Hollywood. Alkuspeksit tuntuu olevan kunnossa, mutta loppujen lopuksi koko homma menee reisille. Kokonaisuutena vetisen hiivainen ja hapottoman laimea. Onneksi pöydässä on myös bratwurstia ja siikliä.
54

3 kommenttia:

 1. Kyllä se taitaa niin olla, että vehnänen kaipaa alkoprosentiksi 5-6, vasta sitten pääsee oikeuksiinsa. Keppana vahvuisilla tosiaan taipumus jäähä vetisiksi, mut kai sä nyt maussa sentään bannaanin maistoit??
  L
  ps. korkista muutama extra pojo

  VastaaPoista
 2. Allekirjoitan. Ja jos sakemannin hefessä ei maistu bannaani, niin silloin kyseessä on imigrantti.

  VastaaPoista
 3. Neuschwansteineriin liittyy vahva tunneside toissavuoden autoruntfahreninmuodossa, jossa yhtenä etappina oli etiketissäkin komeileva linna. Linna oli kuin suoraan prinsessa ruususesta ja läheisessä fussenin kylässä saattoi aistia aitoa baijerilaista gastronomiaa ja keskiaikaista tunnelmaa. No linnan nimen mukainen olut on lähtökohdista poiketen edellisiä mukaillen valju paketti. Ensituntuma on jopa hivenen vastenmielinen, mutta kun olusen antaa tovin tekeytyä lasissa, fiilis paranee muutaman pykälän. Kokonaisuudessaan mitääsanomaton hienoon pakkaukseen sullottu turistivehnä, joka uppoaa amerikkalaiseen matkailijaan prinssi uljas ruususeen. 57


  Tuke

  VastaaPoista