Keikysivut

16.8.2013

Mallaskosken Kuohu Valioluokka Stout 4,7% SEINÄJOKI

Mallaskosken Valioluokkaan kuuluu pilsnerin ohella myös stoutti. Varsin poikkeuksellinen yksilö maitokaupan hyllyllä ollakseen suomalainen mustaolut. Harvoin sitä kohtaa vastaavaa saati tällä hetkellä kaupan hyllyllä ollenkaan. Ainakin tämä lähtee Irlannin isoa Geetä mieluummin ostoskoriin, no doubt.
Itse olut on erittäin tummaa mustaa kahvia muistuttavaa lietettä. Beige vaahto katoaa nopeasti, eikä pitsiäkään ole havaittavissa. Tuoksu on nahkaisen savuinen ja lakritsaisen marjainen. Sivuhuomiona tässä vaiheessa vaimon epätietoiset katseet siitä, että olen pelkästään haistellut olutta koko Moskovan MM-kisojen 5000m juoksun ajan. 13.26,98 myöhemmin malja on sopivasti lämmennyt ja on aika käydä kiinni makuasioihin. Tuoksun kertomia päällimmäisyyksiä turhaan toistamatta siirrytään paahteiseen sikarisuuteen ja salmiakkiseen sihi-colaan. Pieni vihanneksisuus seuraa perässä ja vahvistuu oluen lämmetessä entisestään, mutta sopivan hajuraon takana. Tuntuu aivan kuin vaklaisin Hubertia. Loppu on öljyinen.
Itse henkilökohtaisesti vaatisin stouttiin enemmän runkoa pyloneina prosentit, mutta näillä asteilla Valioluokka toimii erinomaisesti.
80

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti