Keikysivut

14.3.2014

Founders All Day IPA 4,7% ja Founders Centennial IPA 7,2% USA


Foundersin All Day IPA saapui ko. panimon ensimmäisenä tuotteena Suomen maitokauppoihin syksyllä 2013 ja nyt keväällä 2014 Alkon hyllyihin on tulossa astetta ronskimpi Centennial IPA.
Iso C on väriltään Pikku A.D.:tä huomattavasti tummempi (persikaisen kuparinen) ja vaahto runsaampi sekä hattaraisempi. Punaisen auton jättäessä jälkeensä vyöhykkeistä sukkanauhapitsiä, enkelit sen sijaan purkautuvat sitäkin tiiviimmin ja valuen. Pitkäkestoisesti oluen yllä säilyvä vaahto on vahvemmalla versiolla nelinkertainen pikkuveljeensä nähden.
Molemmat oluet omaavat trooppisen hedelmäisen tuoksun, mutta Centenniaalissa kaikki on syvempää ja moniulotteisempaa. Seitsemän pilkku kahden prosentin vauhdissa mukaan liftaa makean hunajainen maltaisuus, mansikkahilloinen humalointi ja vastasahattu mäntyisyys. Nämä toistuvat myös makujen malletilla. Päärynäisen pihkainen ja kuivan katkero kokonaisuus (Centennial) on täydellistä takkatulen siivittämän pimeän illan nautiskelu kamaa, kun taas havuisen pistelevä ja napakka (All Day) toimii raikkaan pirteänä janonsammuttajana ihan koska ja  missä tahansa.
All Day 90
Centennial 92

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti