Keikysivut

21.9.2014

Sauvon Pellonpekko ja Mallas-Akka 4,5% SAUVO

Pysähdyimme pariksi tunniksi Särkänniemeen. Parkkipaikalla Focuksen tavaratila aukesi ja sieltä ojennettiin minulle kaksi pulloa Sauvon tuliaisia. Kiitos paikallaan.
Näitä kyseisen panimon tuotteita ei juurikaan Sauvon/Paimion ulkopuolella ole myynnissä, joten eräänlaisista harvinaisuuksista puhutaan. Panimomestari Malmbergin kattiloista irtoaa noin 5000 litraa olutta per vuosi.
Pellopekko on greippisen samea ja täysin lävitsepääsemätön. Tuoksussa tuntuu tallimaista tamman tavaraa, joka katoaa hetkellisesti suutuntumassa, mutta palaa jokaisen nielaisun jälkeen jälkiharmonisena lantaisuutena. Navettaisen tunnelman lomassa talikon piikkien takaa kurkistelee hiivainen taikinaisuus ja sitruunainen simaisuus. Juomakelpoisuus aika huono.
Mallas-Akka on aavistuksen tummempi sävyltään ja muistuttaa perinteistä simaa. Makean maltaisessa tuoksussa on hunajaisia piirteitä, mutta taustalla pilkistelee sama navettaisuus kuin aikamiespojassa, mutta huomattavasti marginaalisempana ominaisuutena. Hiivaisen hapan kokonaisuus ei vakuuta edes yrttisellä katkeruudellaan. Jälkimaussa hyppysellinen anista ja katajaa.
Tästä on hyvä suunnata ylöspäin. Akan oluet nousuun!
Pellopekko 37
Mallas-Akka 48

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti