Keikysivut

2.10.2014

Founders Centennial IPA Lasipullo vs Alumiinitölkki

Centennial IPA tuli Alkon valikoimaan viime keväänä ja nyt syksyllä samaa tavaraa ilmestyi monopolin hyllyille myös tölkkiversiona. Siis sama olut eri paketissa. Vai mitenkä? Alkon nettisivut antoivat jälleen kerran hifistelijöille ihmetyksen ja keskustelun aihetta. Itseäni lähinnä huvitti.
Alunperin kyseinen olut oli tyypattu Alkon puolesta kuparinruskeaksi ja keskitäyteläiseksi, mutta alumiinipakkaus toi mukanaan meripihkaisuuden ja nosti täyteläisyyden huippuunsa. Muut "erot" voi lukaista alla olevasta Metsäjoen kuvakaappauksesta (Kiitos Harri). Tämä poiminta aiheutti pienoisen alkuräjähdyksen. Alkon arvostelu sai jälleen uutta pontta.Huhu kiiri myös Alkon henkilökunnan korviin ja inhimillinen erhe korjattiin. Lopulta alumiinikuoreenkin pakattu IPA vastasi samoja speksejä kuin vastaava tuote lasipullossa. Ruokasuosituksetkin yhtenivät.
Summa summarum; voiko näillä tuotteilla kuitenkin olla eroja? Pakkaus voi toki vaikuttaa oluen makuun. Alumiinitölkki antaa paremman UV-suojan kuin lasipullo, mutta tarttuuko siitä mukaan metallista makua? Näin ainakin käy jos juo suoraan tölkistä. Maistetaan.


Pullotavara tuntuu suussa öljyisemmältä ja tuoksuu tunkkaisemmalta. Tölkistä maku on raikkaampi ja tuoreempi. Maku asiat muutoin identtiset. Mutta johtuuko tämä paketointitavasta? En lähtisi sanomaan, mutta en voi myöskään tietää. Tällä kertaa kyseisiä oluita ei löytynyt samalla BBF:lla varustettuina. Pullossa 2/15 ja tölkissä 4/15. Kaksi kuukautta on IPAlle jo pitkä aika, joten eniten kaatuisin kuitenkin veikkaamaan raikkauden syyksi tuoreutta. Rehellisesti IPA on aina tuoretuote. Kannattaa siis syynäillä oluiden parasta ennen leimoja ja ottaa tylysti se tuote sieltä hyllynperiltä. Aamen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti