Keikysivut

3.10.2015

Malmgårdin Columbus Pale Ale 4,7% vs Huvila Pale Ale 4,2%Malmgårdin uutuus pale ale on ollut kesästä lähtien maistissa erinäisissä oluttapahtumissa ympäri maan, mutta nyt myös pullotavarana maitokaupoissa. Ensimmäisen siemaisun nappasin Porvoon Paahtimon kylmäkaapista ja hetimiten perään kaupasta uutukainen oikeaan kainaloon ja vanha tuttu PA vasempaan. Uumoilua on ollut sen suuntaan, että Columbus ajaisi Pintallaan Huvilan nurkkaan ja kaappiin jäisi vain yksi PA. Mitään sen enempää asiasta tietäen, pistetään vertaillen.

Ulkoinen habitus näyttäisi ainakin olevan täysin eri lähteestä puristettua kamaa. Kuva kertoo tästä kaiken. Vaahdot vastaavat toisiaan, mutta Huvilan pitsi on paksumpaa ja peittävämpää kuin CPA:n.
Tuoksussa on vähintään yhtä suuri kontrasti kuin ulkonäössä. Columbus tuoksahtaa Malmgårdisen maltaiselta ja brittisen pähkinäiseltä, kun taas Huvila kiritttää Greippisellä kirpeydellä ja valloittaa havuisen mäntymetsän pihkaisen paleologistin Villa Aariaisella villeydellä. Hedelmäinen Huvila tarjoaa lähes valkoviinisen kuivan jälkimaun lisäksi oivallisen kumppanin ruokapöytään esimerkiksi kalan tai salaatin kumppaniksi. Columbus sen sijaan maalaa mallaspohjaa viljasiiloon kuin Simoni Sikstuksen seiniä. Humaloinnissa ja raikkaudessa uutuus pahasti jää jalkoihin. Panimon eksistentiaalisen laadun tuntien CPA maistuu, mutta on silti odotuksiini nähden pettymys.  
Huvila 88
CPA 80

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti