Keikysivut

14.10.2015

Uutta ja vanhaa: Pyynikin Käsityöläispanimo Papabeers Vanillastout 6,8% TAMPERE

Pistetäämpäs laseihin vaniljaa. Uutta ja vanhaa. Papan VanillaStout on tullut todettua erinomaiseksi jo moneen otteeseen, kuten SOPPissa ja Suomen Paras Olut Gaalassa 2015, mutta soraääniäkin hän on ansainnut mm. Bissebaronin hellässä käsittelyssä. Kaarinaan oli osunut ilmeisesti ensimmäisen erän viallisia pulloja? Lähdetään vertailemaan uutta ja vanhaa suurella mielenkiinnolla. Reseptiikan suhteen muutoksia ei ole tapahtunut, mutta vuosi kellarissa saa aina aikaan muutoksia, joten tsiikaillaan.

Uutukainen sihahtaa snadisti sankarellisemmin. Ulkoiset ominaisuudet täsmäävät. Nauhamainen vaahto laskee identtisen esirippuisesti. Vanha versio tuoksuu huomattavasti pehmeämmin kahville verrattaen uuteen marjaisan mahonkiseen mokkaan. Maussa tuoreen kohdalla yrttinen lakritsaisuus iskee suoraan ytimeen, kun taas oldiessa sama seuraa flashbackinä jälkimaussa. Samettisen suklainen suutuntuma sepittää syntisen sointuvaa sonaattia sielujen salaseuroille suhisten. Vanilja tanssii tangon ympärillä yoginia kuin viimeistä valssia. Sulavan samettista smoothieta suoraan sydämeen. Kypsytelty lesti vie pehmeydellään tuoretta stouttia vaahdon mitalla, joten ei aivan hukkaan mene kepeä kellarointi tämänkään tumman kohdalla.

Onhan tää Pyynikin, Papabeersin ja Pereen parhaimmistoa. Eikä siis ihme, että kyseinen stoutti palkittiin sarjansa parhaana S P O Gaalassa 2015.

Vanha (BBF 11/15) 95
Uusi (BBF 09/16) 94

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti