Keikysivut

7.8.2016

Bryggeri Helsinki Rosé 8,8% HELSINKI


Bryggeri Helsingin Rosé oli mukana Alkon tämän vuotista käsityöläisolutkattausta. Pullo on majaillut kellarissa odottaen oikeaa hetkeä ja kun sain ohimennen Porvoon Sinnestä heille tarpeettomaksi käyneitä samppanjalaseja, niin mieleeni yhtyi oitis tämä kyseinen punaposkinen olutpullo. Kyllä, lasit sopivat oluenkin maisteluun erinomaisesti.
Rosén taustat ovat vähintäänkin mielenkiintoiset. Perusraaka-aineiden, kuten Nelson Sauvin ja Citrahumalien sekä pilsnermaltaan lisäksi keitoksesta löytyy niin Kiinanruusu-teetä kuin myös rypälesokeria ja valkoviinihiivaa. Kinnostukseni kasvaa entisestään. Tilanne vaatii lähempää tarkastelua.

Olut on ainakin ulkoisesti hyvin kaunis. Punertava sävy saa pohjan mahonkisesta ruska-ajan vaahterasta sekoitettuna joukkoon kourallisen raakoja pihlajanmarjoja. Vaahto on levollisen kevyt. Valkoviinisen hedelmäinen tuoksu on täynnä sokeroituja kirsikoita ja hapanta hekumaa. Suutuntumassa vehnä tulee mukaan ja roséviinisyys saa rinnalleen maltaisen ystävän. Maussa on sopivasti katkeruutta ja hapokkuutta, mutta olisin toivonut lopun vievän aavistuksen raikkaampaan suuntaan. Lämpeneminen tekee tässä suhteessa oluelle hallaa. Jälkimaku palaa jälleen roséviiniseen tunnelmaan nostaen pintaan yhä enemmän lambicmaisia kaasuja. Tällä kertaa panimomestarilla on ollut satiinisen sensuelli sivellin sormissaan. IHQ.
93
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti