Keikysivut

18.10.2012

Hartwall Lapin Kulta Luomu 4,5%/5,2% LAHTI

Luomulapparit on viilennetty takatekstin ohjeiden mukaan täydellisen luomuolut nautinnon takaavaan 6-8 asteiseen tilaan. Eikös tuo jääkaappilämpö kuitenkin ole se peruselohopea, joten lähinnä odotan ohjeita jos siitä halutaan poiketa. Pitääkö siihenkin opastaa?
Tölkissä annetaan myös kaato-ohjeita, jotta "tuhti, valkoinen vaahtokukka" säilyttää oluen aromit ja maun pitkään. Kukasta ei liiemmin voida puhua missään näistä kolmesta Lapparista ja vaahto ei sen enempää ota eteen luomussa kuin originaalissakaan.
Kuva saattaa valehdella valaistuksesta johtuen, mutta totuus on, että ulkoisesti testissä olevissa oluissa ei ole minkäänlaista eroavuutta.
Tuoksu antaa jo jotain tunnistettavuutta. Perinteiseen Lapin Kultaan verrattuna luomussa on enemmän runkoa hedelmäisellä taikinajuurella makeutettuna ja Alkon pullossa tuoksahtaa bulkkinelosista tuttu vieno alkoholisuus.
Hakemalla saa hakea, mutta luomussa on tiettyä rapsakkuutta ja viljaisuutta, mutta en näe muuta syytä ostaa orgaanista versiota kuin periaatteen vuoksi.
Summa summarum suurimmat erot ovat luomun vihreät avauslenkit ja minitraktori ajelemassa pitkin tölkin reunoja. Plussat silti näistä ulkoisista yksityiskohdista.
4,5% 62
5,2% 62

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti