Keikysivut

24.10.2012

Suomenlinnan Seth Lager 4,7% HELSINKI

Kolmen viljan olut. Secade (ruis), Triticum (vehnä) ja Hordeum (ohra) antavat lagerille nimen linnoituksen rakentajan läheisen ystävän Gabriel von Sethin kanssa symbioosissa. Suomenlinnan Komendantin yrttitarhasta löytyy myös Bastion Seth.
Tumma ja syvän kuparinen olut nostattaa vaahtoa niin, että siitä riittäisi pilvien muotoiluun saakka. Pitsi on vaahtoon nähden suppeaa, mutta muuten ihan ok vaahtopäistä. Tuoksussa on nostalgian vivahteita. 80-luvulla kotikaupunkiin Raumalle saapuessa muistan Ottilanmäen kohdalla haistaneeni tutun paperitehtaan mustaherukkaisen tuoksun. Toiset sanoivat sitä kissankuseksi, mutta omaan nenääni se haisi mehulta. Sethissä asuu samankaltainen voima, kuin suomalaisessa paperiteollisuudessa.
Marjaisuus seuraa makuun ja yhdistyy aromaattiseen maltaisuuteen, jossa etenkin ruis tykittää suoraan suoneen. Maistuva lager, joka sinänsä on jo tällä bulkkiaikakaudella harvinaisuus.
80
1 kommentti:

  1. No piru, kyllähän vaahtoa nousee. Noista pilvistä en tiedä, mutta huolimattomalle kaatajalle on tiskirätille käyttöä. Helppoa ja maistuvaa lageria, itseasiassa niin hyvää, että Sethiä menisi ruokajuomana helposti useampikin. Tässä on mukava tvisti bulkkioluen keveyttä ja luonteikkaan nautiskelubissen harmoniaa. Tarttuu jatkossakin ostoskoriin. 88


    Tuke

    VastaaPoista