Keikysivut

16.7.2013

Hartwall Foster's Radler 2,0% LAHTI

Aikaisemmin totesin fosters arvostelussa, että lemon twist versiota ei Suomen markkinoilla ole. Nyt on.
Radleri sisältää 60% limonaadia ja 40% olutta. Hyvin on 40 pinnaa piilotettu. Kuuteenkymppiin mahtuu sitruuna-, appelsiini-, lime- ja acerolamehutiivistettä, joten mehupuoli ainakin on hallinnassa.
Oluesta ko. tuote on erittäin kaukana, eikä sellaisena voitane arvostella.
Lähinnä limsa muistuttaa Schweppesin tuotteista.
Riippuu tilanteesta, mutta jossain voin kuvitella Rädin peittoavan perinteisen Foster´sin raikkaudellaan ja virkistävyydellään. Tall ships races tapahtumassa Helsingissä ko. tuotetta yritettiin tyrkyttää kuluttajille ilmaisina maistijaisina. Kävelimme ohi.
Ei olut.
25

Lisäys (10.08.13):
Allaolevien kommenttien pakottamana olihan sitä pakko ottaa ja alkaa tekemään raumalais-saksalaisia sekoituksia. Kuvassa valööriasteikko etenee seuraavasti vasemmalta oikealle: 100% Radler, 2/3 Radler, 1/3 Radler ja 100% Foster´s III. Paroalhon Paronin neuvot eivät kuitenkaan saa mieltäni, saati makunystyröitäni kääntämään vakkaa. Jo heti 1/3 Radlerissa alkaa tuntumaan, että ruokatorvessa olisi sitruunanviipale poikittain, joka sinänsä aihettaa jopa nesteen nielemisen vaikeaksi. 2/3 Radlerissa kiljuisuus maistuu jo liikaa läpi ja olut jää näkymättömäksi.

4 kommenttia:

 1. No niin, jos valitsi tuon "Nimettömän tilin" niin saattaisi onnistua kommentointi...elikkä siis tätä arvostelua on odotettu Lordilta pitikin kesää, toisin kuin vanhankansan konservatiivi Loordi lyttää Radlerin, pidän minä taas tätä tuotetta ihan tervetulleena kummajaisena Suomaliseeen OLUTkenttään.
  Olen aivan samaamieltä Laardin kanssa siitä, että meneehän Radler paljaaltaan nautittuna virvoitusjuomaosastoon, mutta juju piilee siinä, että tuotettahan pitää sekoittaa yhden suhde kahteen tai yhden suhde kolmee peruskeppanan kanssa, silloin Olut on saanut yli oltteen juoman mausta, mutta edelleen maussa on häivähdys sitruunaista kepeyttä janonsammuttamiseksi. Pitseistä ym. ei edes tässä kohtaa vaivaudu Loordiksen kanssa kinaamaan...
  Kaukana Saksain-maalla tuote (siis oluen ja spriten/7upin sekoitus)on tuttu jo vuosien takaa. Itse olen tutustunut taannoin AlsterWasseriin ja sinä rupeaa sekoitussuhteet olemaan kohillaan. Taisipa paikallinen Lidlkin jossain vaiheessa (edelleenkin?) myydä jotain vastaavaa. Saksassahan ne penteleet sekoittavat punkkua ja cokistakin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista "Nimetön tili". Vai on ollut arvio odotuksissa. Itse asiassa taitaa olla ensimmäinen vanhan veroluokittelun mukainen "ykkösolut" blogissa, joita olen siis tähän asti onnistunut täällä välttämään. Ilmeisesti pitää vielä yksi purkki ostaa, jotta pääsee testaamaan tuota "yhden suhde kahteen" mixausta. Henkilökohtaisella tasolla vaan on sellainen juttu, että en ole koskaan liiemmin pitänyt oluen ja sitruunan välisestä symbioosista. Eivät istu samaan veneeseen. Lidlissä en käy.
  Aihe herätti keskustelua myös Rautatientorilla (SOPP) edellisenä viikonloppuna. Tuke (nimi muutettu) kertoi männä vuosina Alpeilla tilanneensa Radleria, johon tarjoilija oli asettanut hämmentyneen kysymyksen: "Are you sure?"

  VastaaPoista
 3. Huutelenpa minäkin kommenttini nimettömänä.

  Ensikosketus radlereihin tapahtui kesällä 2009 junamatkalla Salzburgista Wieniin. Junan raflassa käteeni osui Ottakringer Radler, mutta sillä kertaa se jäi vain kokeiluksi. En tykännyt.

  Uusintakokeilu tapahtui lätkän mm-kisoissa Bratislavassa keväällä 2011. Silloin sytyin täysin Bazant Radleriin. Aivan mielettömän hyvä kesäjuoma.

  Tänä kesänä oon pariin otteeseen maistellut Fostersin Radleria ja se menee siin' missä hyväksi havaittu Bazantkin. Maku loistava, mut tilavuusprosentteja vois olla hitusen enemmän, esim. 3,0-3,5% kuullostais hyvältä ja tuskin pilais makuakaan merkittävästi.

  Sitruunan ja oluen symbioosi kuullostaa villiltä ja on lopulta toimiva, mutta limen ja oluen yhdistelmä onkin sitten jo haastavampi. Sillä saralla toistaiseksi paras maistamani on ollut Bud light Lime.


  -Lalli-

  VastaaPoista
 4. Alppijuttu jäi vähän vajaaksi, joten täydennän sitä siltä osin että tilasin kummajaisen radlerin pihvin kanssa, johon tarjoilija em. Kommenteilla

  Tuke (nimi muutettu)

  VastaaPoista