Keikysivut

29.7.2013

Lammin Pöllö 4,5% LAMMI

Lammin Sahtiakin tehdään kuntaliitoksen jälkeiseen aikaan paperien mukaan Hämeenlinnassa. Keikyblogiin kirjoitettakoon  ainaisesti Lammi. Pöllö on kyseisen panimon 25-juhlavuoden kunniaksi painettu olut. Ensimmäisen kerran tapasin Pöllön Porvoon Sadonkorjuujuhlilla, jolloin juomanlaskijoiden asiantuntemus ei häikäissyt. Oluen saantitiedoista ei ollut minkäänlaista hujumenttia, eikä liioin panimon muistakaan tuotteista. Sahtia osasivat suositella. Pöllöä on mytologiassa pidetty sekä viisauden, että tyhmyyden symbolina.
Se mitä tuopissa on: Kauniin vaalea ale, hyvin pienellä vaahdolla. Pitsi katoaa sekunneissa. Tuoksusta tulisi löytää katajaa, mutta itse en tätä aisti. Kiukaalle heitettynä kapsahtaa siihen suuntaan. Lähinnä tuoksussa päällimmäisenä on hedelmäinen mallas. Kotikaljauutteinen maku on osaltaan vetinen, mutta samalla puisen paahtunut. Aavistuksen ristiriitainen olut, eikä mitenkään mieleenpainuva, mutta ei kuitenkaan pöllömpi. Muistuu mieleen Pellavarock ja Klamydia ilman basistia.
75

2 kommenttia:

  1. Jessus, kuuluuko kiukaalle heittäminen tätä nykyä arvostelukriteereihin? Elä nyt hyvä loordi kunnon ainetta kiukaalle tuhlaa..

    VastaaPoista
  2. Dear Anonyymi Lauri. Lauteilla nautitun oluen viimeiset aromit saadaan irti lisäämällä "tyhjään" pulloon knaapullinen vettä. Ja siitä sitten kiville sihisemään.
    Piste löylyille.

    VastaaPoista