Keikysivut

29.1.2014

Pyynikin Käsityöläispanimo Ruby Jazz Ale 4,7% TAMPERE

 
Pyynikin Käsityöläispanimon Ruby Jazz Ale on tämän hetken panimon kysytyin tuote. Monet marketit pyyhkivät hyllyjä pölystä, kun kerrankin rätillä pääsee seinän vierustalle asti. Siis ne onnelliset kauppiaat, joiden valikoimaan kyseisen menninkäispanimon tuotteet ylipäänsä kuuluvat. Panimon tuotteet ovat etiketin mukaan "Rakkaudella pantua, tamperelaista käsityöläisolutta", jonka englanninnoksesta tykkään eritoten "Craftbrewed with love by elves, gnomes and fairies".
Pihlajanmarjayrttiseoksinen rakkauspakkaus on nopeasti vilkaistuna sävyltään lähes musta, mutta tarkemmin tarkasteltuna jaspiksen punaruskea. Tuoksu on marjaisen metsäinen ja havuisen hiilinen. Vaahto on 24 millimetrin paksuinen ja erittäin samettisen myötäilevä. Pitsi on kuin tiivis esirippu, joka hälvetessään ei laskeudu, vaan haihtuu taianomaisesti ilmaan.
Yrttisen suklainen maku hivelee poskia kuin silkkitie. Tähän lisätään sopivasti marjaista toffeeta ja greippistä happamuutta, jolloin tuloksena on harvinaisen maukas kotimainen red ale.
Jälkimaku on tuoreen hiivainen ja makea, mutta paahteisen paprikainen.
Ensituntuma oluesta oli ristiriitainen ja tämän vuoksi en heti lähtenyt siitä arviota kirjoittamaan. Nyt parin kuukauden ja viidentoista Rubyn jälkeen olin valmis. Jokainen olut on maistunut kerta toisensa jälkeen maukkaammalta, joten suosittelen Sinuakin kokeilemaan tätä herkkua yhä uudestaan ja uudestaan. Mielenkiintoinen ja erilainen.
83
Jälkihuomautuksena vielä, uusimman erän mustan maltaan määrää pienennetty, joten jatkossa punertavuus tulee olemaan vahvempi elementti. Tätä hiottua timattia tulee kauppoihin helmikuun puolessa välissä.

Käsityöläisolutta parhaimmillaan

1 kommentti:

  1. Loistava ruokajuoma pitkään haudutetun possunpadan kanssa. Komppaukset lordille. 86

    Tuke

    VastaaPoista