Keikysivut

11.5.2014

Kuninkaankartanon Pehtoori 4,5% MUSTIALA


Kävin uuden auton hakureissulla Forssassa a.k.a. Vorssasa. Kyseisen kaupungin osuessa matkakarttaan on luontevinta ottaa pieni levähdystauko Autokeitaalla, vaikka sitä pausea ei välttämättä tarvitsisikaan. Henkilökohtaisesti Auto-oasis merkitsee minulle nostalgista throwbackiä 90-luvun loppuun, jolloin kyseiselle huoltoasemalle saatettiin polkaista silloin tällöin Raumalta käsin ihan vaan keskiyökahville, jos ei muutakaan tekemistä keksitty (toim. huom. itse en juo edelleenkään kahvia, joten toimin silloinkin lähinnä vain huonona seuramiehenä). Nyttemmin keitaalle on noussut upea olutkellari, jossa myynnissä on muutamia tavallisissa maitokaupoissa hieman harvinaisempia tuttavuuksia.
Yhtenä erikoisuutena on lähioluet Kuninkaankartanon Panimosta. Tällä kertaa hyllystä löytyi Pehtooria, johon en ole festareita lukuunottamatta vielä törmännyt. Pari pulloa mukaan, luonnollisesti.
Pehtoori on väriltään kuparisen simainen ja vaahtoa ei käytännössä ole lainkaan. Hedelmätoffeinen tuoksu on selkeästi voimakkaampi ja miellyttävämpi kuin kuravetinen ja hiivaisen hapan maku. Kyseisen pullon bbf kahden viikon päässä, joten olisiko paras balanssi bygones? Ainakaan tämä yksilö ei sytyttänyt. Erittäin tyylikäs ulosanti kuitenkin etikettipuolella.
65

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti