Keikysivut

10.6.2014

Brewdog Hello My Name is Päivi 8,2% SKOTLANTI

Brewdogin "Hello My Name Is" sarja sai odotetun uutuuden ja ainakin kotimainen sosiaalinen media humaltui jo pelkästä oluen olemassaolon tietoisuudesta. Brewdog on pistänyt teeman mukaista olutta rahtiin yleensä maihin, joihin ovat aikeissa avata omaa kuppilaansa. Kuuluisimmaksi näistä kuitenkin on noussut Vladimir, joka tuli ulos Sotshin olympialaisten kynnyksellä. Sarjan oluet ovat kaikki tyyliä DIPA ja vahvuudeltaan 8,2%:sia. Erot ovat lähinnä mausteena käytetyssä marjassa, mutta myös humallajikkeet ovat vaihdelleet. Päivissä on mausteena tyrniä ja humalissa ainakin Bravo herättää mielenkiintoa.
Panimon kotisivuilla ja somessa kyseltiin Suomen vastaavaan olueen sopivaa nimeä. Ehdotuksia tuli paljon; Matti, Perkele, Jussi, Veikko, Kimmo, Pekka, Väinö, Louhi, Spede yms. Huhtikuun puolessa välissä Brewdog tiedoitti, että ehdotuksissa miesten ohi suosituimmiksi nimiksi olivat kasvaneet Aino ja Tarja. Ilmeisesti tämä sai äänestysaktiivisuuden huippuunsa ja lopulta Päivi kiilasi ja vei ykkössijan valtakunnan ykkösnaisena.
Päivin iho on sopivasti päivettynyt ja olemus muistuttaa tuoretta männyn pihkaa. Otsa kohoaa keskirunsaasti, mutta tipahtaa kuin västäräkki lipputangosta jättäen jälkeensä ohuen harson, jonka keskelle muodostuu juuri teroitetulla kairalla kairattu avanto. Maltaisen marjainen ja myskisen makea tuoksu vie jollain tapaa ajatukset aavistuksen huonompilaatuisempaan virolaiseen hotelliin, jossa pääasiallinen tuoksu tapeteissa on hiki. Maistuu oluelta.  Tyrniä en ole erottaa, mutta jälkimaku saattaisi olla jotain siihen suuntaan. Jos en paremmin tietäisi, lähtisin veikkaamaan vadelman perään. Jääkaappikylmänä ja muutaman asteen nousun jälkeenkin mukavasti menettelevä ja prosenttejaan miedomman oloinen olut, mutta lämpötilan noustessa huonearvoja kohti, ympäristö kohdentuu hikisen tallinnanlautan autokannen alle. Ihan ok, vaikkakin pienoinen pettymys. No, tätä oluttahan ei maulla myydä.
79

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti