Keikysivut

3.6.2014

Weird Beard Fade to Black 7,2% ENGLANTI

Viime viikolla Hietsussa soi raskaamman puoleinen rock ´n´ roll, eikä ainoastaan Toyotan takakonttiämyreistä, vaan lauteilla paukutti Tanskan kuuluisin tenniksenpelaaja Lars Ulrich yhtyeineen. Itse lähdin rantaan yhden biisin takia, frayed ends of sanityn. 
Helsingin Stone´s oli varautunut konserttiyleisön saapumiseen ottamalla kylmäkaappiin Kummallisen Parran epävirallista Metallica-BIPAa Fade to Blackia. Ravintolassa soi niin ikään vain ja ainoastaan Mr. Hammettin kitarasoolot, joten tunnelman sai ainakin tässä vaiheessa iltaa kohotettua kattoon, vaikka ulkona pilvet kerääntyivät pääkaupungin ympärille odottamaan oikeaa hetkeä iskuun.  Burgereista parhaimmat nautittuamme Exciter IPAn ja Aholan S.B.:n kera poistuimme kohti Danzigin keikka-alustaa. Tämä tarina kerrottakoon vain siksi, että tunteja myöhemmin, Metallican soittaessa, aloin selaamaan lompakosta kuitteja ja havaitsin, että olimme ilmeisesti lähteneet Stone´sista laskua maksamatta. Juoksuburgerit ei todellakaan ollut mielessä, joten palasimme yön pikkutunneilla rikospaikalle hyvittämään tekomme. Kiitos ja anteeksi.

Jotain tästä oluesta, jota siis en juonut anniskeluravintolassa, vaan stereoiden pauhatessa omassa mancavessa.
Etiketin lupaukset täyttyvät värin suhteen. FtB on selkeästi jopa Black albumin kantta mustempi ja mokkaisen kermainen vaahto säilyttää tilansa ainakin pitsin muodossa nautinnon loppuun asti. Tuoksu on reilun kaupan suklainen ja nestemäisen lakritsainen. Suutuntuma on matalasti hapokas ja paahteinen lakukahvisuus saa jatkoa. Helposti liukuva limekäs olut, jossa ei todellakaan ole mitään väärää, vaikka etiketti sitä puntaroikin.

Kyseisen panimon käsityöläisyys puhuu puolestaan, kun internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy samaista olutta ainakin 6,2%, 6,3% ja 7,0% versioina, mutta omissa käsissäni olevaa 7,2% volyymin omaavaa yksilöä ei näy.
90

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti