Keikysivut

7.9.2015

Brooklyn Sorachi Ace 7,6% USA


Porvoon Paahtimon kylmäkaapissa silmiini osui jo kauan maistiin odottamani pullo. Ei tarvinnut kauaa ihmetellä, vaan suoraan tilaukseen. Tiskin takaa sain samalla tietooni hauskan detaalin. Olin kuppilan ensimmäinen Sorachin ostava asiakas! Tällä kertaa mukavan kokoiset maistiaisannokset saatiin jakamalla pullo kolmeen Pekkaan.
Japanissa 1970-luvulla kehitelty humalalajike Sorachi Ace jäi hyvin pian syntysijoiltaan unholaan ja pysyi siellä aina 2000-luvulle saakka. Omituisena ja hankalana humalana koettu Saazin, Brewer´s Goldin ja Beikein nro2:n symbioosi näki siis jälleen päivänvalon. Tällä kertaa viljely aloitettiin Yhdysvalloissa. Muutamia kokeiluja kuten Mikkellerin, BrewDogin ja Stadin Panimonkin suunnalta on tehty, mutta kiitos Brooklynin Panimon, humala on tullut jäädäkseen.
Samean sitruksinen Sorachi sumentaa salakavalasti. Vaahto kuohuaa samettisen valkuaismaisesti ja pitsi peittää pintaa kuin teräs tasoristeystä.
Tuoksu on hennon greippinen. Alkoholia ei aisti missään muodossa.
Greippinen kirpsakkuus peittoaa happaman hiivaisuuden mandariiniseen mansikkaisuuteen kiepautettuna. Kokonaisuuteen hiipii myös aavistus voista vaniljaa. Mausteisen samppanjainen saison, joka ehdottomasti löytää tiensä seuraavaan ostoskoriini, kun Alkossa joskus vierailen. Rapujuhlien kunkku?
96

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti