Keikysivut

29.3.2017

Kakolan Kalpea 4,7%


Kakolan Kalpean nimi on alkujaan Reijo Mäen käsialaa ja nyttemmin kirjailijalta itseltäänkin on ilmestymässä samanniminen romaani. Reseptiikka sen sijaan syntyi Panimo Koulun ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan yhteistyön alla. Koekeitot tehtiin niin ikään Laitilassa 2016, mutta myyntiä varten ensimmäiset KooKoot tehtiin Turussa. Itse kumosin muistaakseni Koulun Kalpeaa ensimmäistä kertaa viime kesänä Helsingin rautatietorilla viisi prosenttisena versiona.

"Kakolahan on kaupungin parhaalla paikalla, ja sieltä on sellin ikkunasta nähnyt miten ihmiset menevät oluelle. Kyllä sen seuraaminen kaltereiden takaa, naama harmaana on syönyt miestä ja tehnyt kurkun kuivaksi" - Reijo Mäki 

Oljenkeltainen olut on tähtisumuisen samea. Galaktisen katsomuksen keskiöstä nousee valkean viriili vaahto, jonka varjeluksesta paljastuu hedelmäisen hekumainen hajusteisuus. Suutuntuman kautta voisin veikata lasissa lepäävän ennemminkin nokialaista kuin laitilalaista olutta. Raikkaan rapsakasti humaloitu maku on täyteläisen trooppinen ja vahvistavan virkistävä. Kohtalaisen täydellinen kesäjuoma nautittavaksi siis niin Apteekissa kuin Svarte Rudolfissakin ja miksei myös saman auringon alla Turun rajojen ulkopuolella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti