Keikysivut

24.7.2018

KimitoKeiky 2018 podium


KimitoKeiky 2018 kotiolutkilpailuun osallistui tänä vuonna kaikkiaan 22 olutta. Viime vuoden tapaan maistelimme oluet Kimito Brewingin Jonas Sahlbergin kanssa kauniilla Kemiönsaarella, joka vuoden takaisen syksyisen sadepäivän sijaan tarjosi kuumottavaa lämpöä jokaisesta ilmansuunnasta. Todellinen terassikeli, joten testioluetkin pääsivät ulkoilemaan.


Kisaoluiden kirjo oli erittäin laaja ja samalla hyvin mielenkiintoinen. Oluiden kuntoakaan ei pystynyt moittimaan. Kokonaisuudessaan kisan taso hämmästytti ja muutaman oluen kohdalla kyseessä olisi heittämällä voinut olla kaupallisen panimon tuote. Täysin valmiitakin tekeleitä siis oli mukana, joissa ei kerta kaikkiaan löytynyt oikeastaan mitään parannettavaa. Näistä meidän piti valita illan finalistit, mutta ensin söimme kuitenkin pyttipannua.


Lopulta finaaliin selviytyi äärimmäisen seulan jälkeen viisi olutta; Hoptimistin SO Mango Sour Ale, Tomi Gavrilovin Pasha Stout, Wooden Pickle Brewingin Quintessential Blonde, Rouhe Brewingin New Generation Hazy NEIPA ja Hovi Brewingin Feeling The Galaxy NEIPA.Maistelimme finaaliviisikon uudelleen ja oluiden järjestys alkoi selkiytymään. Olimme juuri yksimielisesti päättäneet voittajan, kun kahdeksan vuotias tyttäreni soitti kysyäkseen kuka voitti? Kerroin, että yksi turkulainen kaveri, johon tyttäreni vastasi: "Ai se joka kävi tuomassa oluita sillon kun me syötiin?". Juurikin näin. Vuoden 2018 KimitoKeikyn voittajaksi selviytyi siis tarkemmin sanottuna paimiolainen Hovi Brewing oluellaan Feeling The Galaxy (6,4%). Seuraavan puhelun otimmekin Paimion suuntaan ja kerroimme Tommi Hoville, miehelle oluen takana, päivän ilouutisen.

"Ohhoh, ohhoh, voi vitsi kiitoksia. Ai ai, mahtavaa, mahtavaa", totesi hämmentynyt Hovi. "Pullossa ilmeisesti sitten pysynyt olut hyvänä, koska sitä hapettumista noissa neipoissa vähän jännitin".

Minkäänlaista hapettumista ei voittajaoluessa kuitenkaan esiintynyt. Feeling The Galaxy on jokaisen NEIPA´n märkä uni. NEIPA, joka jokainen haluaisi olla. Trooppisen pehmeä ja kypsän hedelmäinen nektari tasaisen sameassa sammiossa tarjoiltuna, ilman mitään ylimääräistä. Se on järjettömän kova New England IPA.


"Kyl kotiolut on hyvää. Mä olen montaa maistanut ja kyllä sieltä vaan hyviä löytyy", toteaa kolmisen vuotta kotioluita harrastanut Hovi. Tällä hetkellä hänen laitteistoistaan löytyy Bulldog Brewer ja Turku Craft Beer Festivaalien kotiolutkisasta voitettu Fermentosauruksen käymistankki. Paimion rintamamiestalosta löytyy kuulemma myös hyviä nurkkia, joissa on juurikin käymiseen sopivat kaksikymmentä astetta, joten sen tarkempaan lämpötilakontrolliin ei ainakaan vielä ole ollut tarvetta. Voittajaolut tullaan tekemään yhdessä Hovin kanssa Kimito Brewingin panimolla vuoden vaihteen jälkeen tuhannen litran eränä. Lisäksi voittaja saa Panimonurkan 100€:n lahjakortin.


Tänä vuonna kilpailun toiselle ja kolmannelle sijalle tulleet oluet palkitaan niin ikään Panimonurkan lahjakorteilla arvoltaan 50€ ja 20€. Podiumin toiseksi korkeimmalle pallille tällä kertaa ylsi Loviisalaisen Kim Blomfeltin Wooden Pickle Brewing oluellaan Quintessential Blonde. Tämä belgiblondi kuuluu aikaisemmin mainittuun kategoriaan, joka on käytännössä täysin valmis kaupallinen tuote ilman minkäänkaltaisia sivuääniä tai kammiovärinää. Erittäin nautinnollinen esteri. Ostaisin.

Kolmanneksi sijoittautui Kalle Hintikka a.k.a. Hoptimisti oluellaan SO Mango Sour Ale, jonka täyteläinen mangoisuus ei hedelmäpyreessä säästele. Suunmyötäistä menoa melkoisessa mehumaijassa keitettynä. Ostaisin ehdottomasti.

Onnittelut voittajille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti