Keikysivut

10.8.2015

Demory Paris Nova Noire ja Astroblonde Pils RANSKA

Elämäni ensimmäinen auto oli ranskalainen. Kyseinen ihmisten kuljettamiseen suunniteltu lasikuitusäiliö piti liikkuessaan kummallista porinaa, jonka vuoksi ystäväni antoivat hänen lempinimekseen "Kahvinkeitin". Vannoin, että auto olisi ollut viimeinen mon chéri, mutta toisin kävi. Seitsemäntoista vuoden jälkeen pihassa seisoo jälleen sivilisaation senruroitu sensaatio, Citroën, perheen kakkosauton virkaa ylpeydellä ylläpitäen. Ranskalaista romantiikkaa parhaimmillaan.
Jääkaapin perukoilla, ei aivan yhtä pitkään, mutta puolisen vuotta linnaketta pitäneet pariisin pintit oli nyt kaivettava juhlan kunniaksi esille. Demoryn panimolla on myös historiansa 1800-luvulta alkaen aikansa jetsethipsterkuppilana, jonka penkkejä kulutti mm. Jean-Paul Sartre ja Simone de Beauvoir. Sittemmin sodat syysivät kuusikymmenvuotiseen siestaan, joka kesti aina vuoteen 2009 asti.
Ranskalaisista oluista ei älyttömän yltiöpositiivisia kokemuksia ole, mutta lähdetään lähestymään. Kumpikaan fransmanni ei liiemmin vaahtoa.  Pilsin pitsi on selkeästi sementtisempi ja tiukkaa timanttia. Schwarzbierin tuoksu on kepeästi paahteisen marjainen ja pilsussa tunnelma kääntyy yrttisen viljaiseen. Novan suutuntuma on yllättävän paksu, mutta samalla esanssisen siirappinen. Pilsistä päällimmäisenä jää mieleen humalan ja hiilihappojen kaipuu. Loppujen lopuksi hyvin tylsiä kokoonpanoja molemmat. Ei hirmuisesti annettavaa.
Nova Noire 42
Astroblonde 40

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti