Keikysivut

4.8.2015

PINTA - Grodziskie 4.0 2,6% PUOLA

Grodziskie on yksi aavistuksen unholaan jääneistä oluttyyleistä, mutta toivottavasti samalla myös nouseva trendi. Puolalaiseksi shampanjaksikin kutsuttu juoma on satavuotisessa historiassaan alunperin 100%:sesti vehnästä valmistettu olut. Ensimmäiset keitot grodziskieta pistettiin pöhisemään Grodzisk Wielkopolskin kaupungissa jo keskiajalla. Erityisen savunmaun kyseinen oluttyyli saa maltaiden kuivaustekniikan avulla.
Lähdetään lähestymään luulot liekassa.
Käsittäkseni oluttyylin jälkeläisten pitäisi olla runsas happoisia, mutta tämä yksilö ei sen paremmin sihahda eikä vaahtoa. Väri on raparperimehuisen hailakka ja samea. Tuoksustakaan ei liiemmin irtoa mitään. Hiivojen pyöräytys saa aikaan pienoisen kihahduksen ja pinnalle syntyy ohut valkoinen vaahto. Maku muistuttaa sitruunavettä nuotion kanssa samassa osavaltiossa nautittuna. Pullon pohjalla on erittäin paksu kerros sakkaa.
En tiedä onko kyseinen yksilö pilaantunut vai mikä on, mutta ei tästä kyllä olutta saati minkään muunkaan sortin juomaa saa aikaiseksi. Ei pahaa, mutta totaalisen mautonta. Juomatta jäi. (BBF 20.10.2015) Pärnun Õllepoodista 3,50€.
22

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti