Keikysivut

9.2.2016

Malmgård Tammiportteri 6,6% MALMGÅRD

 Malmgårdin Panimo toi viime joulun sesonkiin uuden tammiporterin entisen Oakin jalanjäljissä. Heti kärkeen fiilis oli innostunut. Pernajalainen tumma olut herättää aina tunteita.

TPortteri on mustaa. Valoa vasten oluesta saa irti runsaan ruskeita ja rikkaan rubiinisia sävyjä. Iloa silmälle ja sielulle. Vaahto laskeutuu aika nopeasti ohueksi seitiksi ja peittävä pitsi valuu viskoosisen vaimeasti virraten. Tuoksussa on vienon valkoista vaniljaa ja tuhman tummaa tammea. Kahvisuus paistattelee taustalla. Maku on Oakin tavalla samettisen pehmeä ja hiilloksisen helppo. X-Porterin syvällisyys jää kauas, mutta lasissa onkin täysin erilainen olut. Prosentit jäävät sopivasti alle seiskan, joten pitkän nautiskelun sijaan tämän porton ottaa helposti mukaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Arviointiin nappaamani pullo taitaa olla jo kuudes laatuaan. Kokonaisuus on miellyttävän savuisesti suolainen ja lakritsaisen letkeä. Humalointikin iskee sopivasti suoniin. Vaikka runkoa saisikin olla reilusti runsaammin, niin pidän sisällöstä erittäin paljon.
Etiketissä suositellaan tarjoilulämpötilaksi 12-15 celsiusta, mutta omaan makuuni speksit nousevat parhaiten esille lähellä kahtakymppiä.
90Ei kommentteja:

Lähetä kommentti