Keikysivut

27.2.2016

Top Fuel Hoplite Pale Ale 4,7% LOHJA


Lohjalaisen panimon nettisivuilla on kunnioitettavasti ilmoitettu jokaisen erän humalat ja pullotuspäivämäärät. Niimpä otin rinnakkaismaistoon pullot A6 (20.7.2015) ja A9 (10.11.2015). Humalapohja erillä on muutoin sama; Magnum, Columbus ja Simcoe, mutta ysissä extrana Cascade.
Korkkaamisen tuloksella vaikuttaa, että kutosessa olisi huomattavasti enemmän happoja, mutta kuohunta on kuitenkin kaadettaessa molemmissa hyvin identtinen. Ulkoisesti ei muutoinkaan eroavaisuuksia löydy.

Tumman ja synkän meripihkaisten oluiden pinnalla kelluu jäävuorimainen vaahtokerros, joka tuntuu osittain myös uppoavan. Ylhäältä katsottuna kuohu on marenkisen muhkea ja silkkisen sileä. A9:n tuoksu on hyvin heikko ja muistuttaa vahvasti jotain jolla pesin käteni edellisenä viikonloppuna. A6 sen sijaan heittää kehään hyppysellisen belgiboostia, joka porautuu sierainten aistikanaville. Kutosen maku on havuisen humiseva ja trooppisen tangelteleva. Ysillä tuntuu taasen olevan suurempia vaikeuksia todentaa edeltäjänsä vaatimuksia, eikä pullon loppuun saattaminen ole mitenkään mieluista puuhaa. Kokonaisuus on kuin maustettua vettä, eikä humalan purentaa löydy millään muotoa. Kutonen kyllä puraisee ja uppoaa kiduksiin kitkerällä katkeruudella kurkkua raastaen. Jälkimaussa on aavistuksen häiritsevää greippistä kumisuutta ja mäntysuopaista mallasta, joka löytyy molemmista yksilöistä. Loppuvaiheessa huomioitavaa, että A9:n pitsi on selkeästi paksumpaa. Summaten, ei niin tasalaatuista settiä, joka häiritsee tietysti siinä tapauksessa jos jokin erä ei yksinkertaiseti toimi. Uskotaan ja toivotaan, että suunta on ylöspäin. Kokeilemisen arvoista ehdottomasti!
A6 67
A9 40
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti