Keikysivut

17.3.2016

Hartwallin makumatka olutmaailman parhaiden palojen ja paikallisten makujen äärelle?


Samaan aikaan kun Olvi ja Koff mullistavat bulkkisceneä, Hartwall tai oikeastaan Royal UniBrew panee Tanskassa maitokauppavahvuista Britti-IPAa? Anteeksi, jotain tarttui kurkkuuni. Väärään sellaiseen. Pardon ja tulta päin! Eihän sitä koskaan tiedä... Tämä on Hop Venture British IPA. Otsikon sanavaraston lainasin #muuten tölkin kyljestä.

"Inspired by locals, crafted by Hartwall"

Ulkoisesti olut on erittäin massalagerisen keltaista ja kiiltävää. Valkea vaahto assosioi samaan suuntaan. Tuoksu onkin sitten jo aivan toinen lukunsa. Homeisen kellarin ja vettyneen aaltopahvin seasta pintaan nousee edellisvuotisia ruusunmarjoja yön yli seisoneen makean maltauden leijuessa opiskelija-asunnon nikotiinin kellertävien seinien maalipinnoille. Aromissa on jopa jotain viinalagerisia piirteitä, vaikka prosentteja on kuitenkin vain 4,6. Ylikäyneen, mutta hiivattoman marjamehun suutuntuma sanelee kohtalonsa jo alkumetreillä. Niskavillani nousevat yhdessä käsikarvoituksen kanssa pystyyn. Myönnetään, kyllä jossain kaiken kammotuksen takana on jotain brittiläisen alen kulmakiviä, mutta jotain vaan menee pahemman kerran pieleen. Olisikohan ensimmäinen kerta, kun törmään ruusunmarjaan oluen mausteena? Teen aromina arvostan suuresti, mutta ehkä on parempi jättää mallasyhdistelmästä pois. Rosmariinin lokaan puskemisesta puhumattakaan.
21


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti