Keikysivut

25.7.2014

Bevog Tak Pale Ale 5,5% ja Kramah India Pale Ale 7,0% ITÄVALTA

Henkilökohtaisesti vähintäänkin mielenkiintoinen kokeiltavaksi noussut panimo löytyy Itävallasta. Etikettitaide on harvinaislaatuisen taidokasta ja jokaisen pullon voisikin nostaa suoraan vitriiniin ihailtavaksi. Etikettimaalausten aiheet ovat fantasiamaailman karikatyyrejä.
Ulkoisesti nämä kaksi olutta ovat täysin identtiset värin, vaahdon ja pitsin mukaan lukien.
IPA nostaa muutamalla asteella Pale Alen tuoksu leveleitä ollen täyteläisen maltainen ja makean karamellinen. Onneksi tätä palea ei ole suunniteltu Suomen markkinoille, joten siinäkin on sopivasti potkua. Viisi ja puoli prosenttia on jo kymmenystä vaille sama kuin BrewDogin Punk IPAssa. Pale onkin rapsakan humaloitu ja greippisen raikas helppo janojuoma, eikä hopit hyökkää liian tiukasti päälle. Panimon kotisivuilla varoitellaan juurikin oluen helposta juotavuudesta ja allekirjoitan tämän täysin. Uppoaisi useampikin alta aika yksikön.
Oluiden luonnetta voi hyvin kuvailla etiketeissä esiintyvien hahmojen perusteella. Tak on lempeän hilpeä hovinarri-tyyppinen koiraotus, kun taas Kramah täyttää tilan hyökkäävällä/liskomaisella soturi-olemuksellaan. Kokonaisuutena Pale Ale on raikas ja maukas, IPA sen sijaan täyteläisen tähtihedelmäinen ja persikkaisen pehmeä.

Tak 90
Kramah 93

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti