Keikysivut

8.2.2014

Mikkeller Tap Take Over in Stone´s Helsinki

Tanskalaisen Mikkeller panimon Thomas ja Jacob kävivät säätämässä Helsingin Stone´sin olutmittariin uuden ilmeen. Jopa kahdeksan hanapaikkaa vallanneena, panimon tuotteet ovat ehdottomasti baaritiskin kysytyintä herkkua. Seuraavaksi nopea läpileikkaus näistä speciaalihöttösistä, joita ei vakiokalustosta löydy.

Cream Ale 5,0%
Kermainen vaahto ja tiiviin peittävä pitsi, johon jää kivat siemaisurenkaat. Raikkaan hedelmäinen tuoksu, jossa on rapsakka humalan kaiku. Maku on diasetylisen maitoinen ja sitruksisen ruohoinen. Nautintopisteisiin vaikuttaa väkisin illan ensimmäisen oluen leima.
90

Wheat is the New Hops IPA 6,0%
Erittäin hailakan keltainen olut pienellä vaahdolla ja edellistä olutta vastaavilla, mutta ei aivan yhtä vahvoilla, siemaisurenkailla. Tuoksu on Wiledaisen sitruunan raikas, mutta pesen silti vessani Coca-Colalla. Maussa tulee esille vahvasti molemmat, IPAisuus ja vehnäisyys. Voimakas humalointi ja hiivaisuus ovat keskiössä, jonka reunoilla pesuainemaisuus kiertää kehää. Vähän outo olut, eikä aivan täyttänyt odotuksia. Kyseessä on Mikkellerin ja Grassrootsin kollaboraatio.
79

American Style 7,5%
Jenkkipanimo Prairien ja Mikkellerin kollaboraatiossa tuoksu kuittaa otsikon. Rapsakkaa Amerikkaa tuntuu olevan humalaosastolla ja hedelmät tulevat tropiikista. Kaunis sormenvahvuinen vaahto jättää esirippuisen peittävää pitsiä. Maussa painopiste kulminoituu mäntyiseen havuisuuteen, jossa kävyt rasahtelevat hampaiden välissä. Jälkimaku on greippisen hapan.
84

Draft Bear 8,0%
Tämän session heikoin lenkki. Arvonimi johtuu luultavimmin siitä, että kyseessä olevan kaltainen vahva lager ei millään istu tällaiseen massamaisteluun. Draft Bear olisi parhaimmillaan yksinäisenä, kuten tietysti kaikki oluet. Suutuntumaan en juuri nyt saa kuin alkoholin täytteisiä viboja, joten siirrytään seuraavaan.
73

Imperial India Pale Ale Mosaic 8,9%
Pieni vaahto, mutta todella tiiviin peittävä pitsi. Tuoksun hedelmäisyys polttaa jollain tapaa nenässä. Suutuntuman tiukkuudessa ei turhaan vetistellä. Innovatiiviset humalat (?) luovat yrttistä ja sitrushedelmäistä makuharmoniaa. Jälkimaku on greippisen rapsakka.
82

Mikkeller I Beat yoU 9,8%
I Beat yoU onkin sitten pantu BrewDogilla. Tämä yhteistyö on poikinut myös kombon I Beat yoU+Hardcore IPA=I Hardcore yoU
Tuoksu rävähtää heti sellaisella humalahelteellä, että tukka tärisee. Maltaisen sitruksinen aromivyöry muuttuu maussa diesel heinäiseksi ja uuuh, niin paljon humalaa. DIPAn katkeruus kirveltää jo silmiä ja kurkkua kuivaa. Hyvällä tavalla.
93
Mikkeller Black Moon 10,5%
De Proefbrouwerijilla pantu Imperial Stout on hautunut jo kertaalleen oluen kypsyttämiseen käytetyissä bourbon-tynnyreissä.
Tammisen paahtunut ja ripauksen vaniljainen tuoksu aloittaa konsertin, jota seuraa pohjaan palanut mustaviinimarjamehuisuus. Maussa mukana myös pehmeää nougatia ja tummaa suklaata. Jälkimaku pyörii jossain Kikkomannin ja Laphroaig rajahoodeilla.
95


Mikkellerin 20 IPA olisi kuulunut repertuaariin, mutta tämä oli niistetty hanasta jo loppuun.
Stone´sin muuttuva olutvalikoima yhdistettynä loistavaan ruokaan ja lämminhenkisen rentoon palveluun on paketti, joka saa allekirjoittaneen viihtymään. Tattis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti