Keikysivut

18.2.2014

Ridgeway Imperial Russian Stout 10,0% ENGLANTI

Viimeisenä Alkon käsityöläisoluena 2014 Ridgewayn Imperial Stout. Panimo lupaa pitkälti yli kymmenen vuoden ("There is no recommended best before") säilyvyyttä oikeissa olosuhteissa ja ajan saatossa herääviä portviinimäisiä ominaisuuksia, joten pistin toisen pullon (#4591) kellarin nurkkaan odottamaan seuraavaa vuosikymmentä. Palataan tähän siis myöhemmin. Nyt kuitenkin maistellaan tätä "raakaa" versiota. Pullo numero #3579.

Lähes musta, täysin läpäisemätön ja imperiaalisen vaatimattomasti vaahtoava stout. Tuoksu on paahteisen hedelmäinen ja marjaisen tamminen. Pitsi sen sijaan herättää mielenkiintoa sarjakuvamaisella tarinan kerronnallaan. Snifteriä kallistaessa vaahto valuu samalla tapaa kuin 90-luvulla suosituissa vesihiekka-koristeissa jättäen jälkeensä fantasian omaisia sadun alkuja. Kyllähän tästä tarinaa syntyisi.
Pistän Alice Cooperin soimaan ja otan siemaisun.
Suklaisen paahteinen, kahvisen tumma ja täyteläinen maku täyttää suun poskipäitä myöten. Salmiakkisen espressoinen jälkimaku lämmittää pitkään ja hartaasti jättäen savuisen ja hennosti makean lakritsaisen fiiliksen.
90

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti