Keikysivut

7.2.2014

Saimaan Marsalkka Double IPA 8,0% MIKKELI

Saimaan Juomatehtaan perusarvoihin kuuluvat luomu raaka-aineet. Tässäkin oluessa on käytetty vehnä- ja ohramaltaita sekä humalaa luomuna. Itse peräänkuuluttaisin luomuakin enemmän lähiraaka-aineiden perään, vaikka tosin "luomu tuo lisäarvoa", kuten panimon kehitysjohtaja Jussi Laukkanen toteaa Olutpostin 4/2013 haastattelussa. Luomun metsästämisessä joutuu osittain turvautumaan ulkomaalaisiin toimittajiin. Tätä harvemmin mainitaan, kun luomusta puhutaan.
Sitten DIPAillaan. Marsalkan kullankeltainen väritys on tahmean tasainen ja simaisen utuinen. Vaahto on niin tymäkkää, että edes maan vetovoima ei saa sitä suoristumaan, vaan tämä jää aavistuksen kallelleen kaatamisen jälkeen (kaataessa tuoppi oli 40-asteen kulmassa). Vaahdon kuplat ovat keskisuuria ja pitsi jää kiinni kuin lumispray. Mangoisen korianterinen ja hunajaisen greippinen tuoksu luo niin IPAista kuin myös Witbieristä fiilistä.
Mäntyisen raikasta suutuntumaa seuraa pihkainen viinikumisuus, joka päättyy oluen ehdottomasti huonoimpaan ominaisuuteen, eli käyneeseen rexonaan, joka lämmetessään alkaa maistua alkoholille.
80

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti